Tijekom 2011. najviše rasprave o nepotizmu i homofobiji

Prvi mjesec u novoj godini prilika je za kratku analizu posjećenosti foruma nezavisnog portala Križevci.info, s ciljem predstavljanja najaktivnijih i najčitanijih forumskih rasprava o člancima objavljenim na portalu prošle godine. Iako cjelokupna statistika s točnim brojem novih tema, poruka i članova u 2011. godini nije dostupna zbog prelaska foruma na drugu softversku platformu tijekom ljetnih mjeseci, sadržaj svih forumskih rasprava uspješno je migriran. Analiza rubrike “Komentari članaka s portala” rezultirala je dvjema top-listama rasprava, od kojih je prva sačinjena po broju pregleda (klikova) teme, a druga po broju odgovora na temu.

 

1. Ostala bez posla u Učeničkom domu, zaposlena kći haesesovca vijest 6251 klik
2. Rijetko te viđam s djevojkama kolumna 2890 klikova
3. Bunkeri i muzeji – rame uz rame vijest 1735 klikova
4. Vlasta smijenjena jer je prijateljici dala novac vijest 1323 klika
5. Pužev(sk)im korakom kolumna 990 klikova

Uvjerljivo najčitanija forumska tema bila je ona s naslovom “Ostala bez posla u Učeničkom domu, zaposlena kći haesesovca” o slučaju mlade križevačke profesorice koja gubi mjesto odgajateljice zbog zapošljavanja kćeri lokalnog političara iz vladajuće stranke. Ova tema nepotizma također je bila i najkomentiranija u 2011. s čak 161 komentarom. Druga je po čitanosti i broju komentara ispala tema “Rijetko te viđam s djevojkama” na istoimenu kolumnu koja je, nakon nereda na splitskoj Paradi ponosa, kritizirala pravo ljudima na različite seksualne orijentacije.

1. Ostala bez posla u Učeničkom domu, zaposlena kći haesesovca vijest 161 odgovor
2. Rijetko te viđam s djevojkama kolumna 64 odgovora
3. Pužev(sk)im korakom kolumna 27 odgovora
4. Bunkeri i muzeji – rame uz rame vijest 25 odgovora
5. Mladi SDP-ovci korijenjem ukazuju na korupciju vijest 18 odgovora

Treća najčitanija i četvrta najkomentiranija tema “Bunkeri i muzeji – rame uz rame” tematizira legitimnost i estetiku izgradnje radikalno osmišljene katnice preko puta zgrade gradskog muzeja u staroj jezgri Križevaca. Na listi najčitanijih tema je i ona o smjeni dugogodišnje direktorice turističkog ureda zbog dubioza u poslovanju. Komentirana i čitane je bila i tema “Pužev(sk)im korakom” istoimene kolumne Crnog Petra, koji daje kritiku upornim idejama vremešnog profesora o izgradnji spomenika hrvatskoj mladosti na području Križevaca. Među rado komentiranima je i tema “Mladi SDP-ovci korijenjem ukazuju na korupciju” o smislu i svrsi javnog performansa podmlatka opozicijske stranke u gradu. Konačno, primjetan je trend opadanja forumskih rasprava o lokalnim temama posljednjih godina, razlog čemu je nedostatak tehničkog rješenja koje bi automatski povezivao članke i pripadne komentare, ali sigurno i sve veća popularnost virutalnih društvenih mreža, poput Facebooka.

Vezano

Komentari su zatvoreni.