U spomen Tomislavu Grlociju

U 66. godini umro je Tomislav Grloci, jedan od trkača iz drugog naraštaja članova Atletskog kluba Čelik spominjanog u povijesti križevačkog sporta sedamdesetih godina kao „Družba Jazavca iz Ratarske šume“ gdje su trenirali pod vodstvom profesora Mladena Pavljaka.
Tomislav je protrčao na prvim školskim kros utrkama 1971. sa 16 godina potvrdivši se kao dugonogi vitki dečko na 1500 i 3000 metara zapreke. Prvo odličje osvojio je na krosu Republike Hrvatske za mlade juniore u Puli. Uslijedila je prva pobjeda na međunarodnom krosu za juniore u Grazu u Austriji. Zaslužio je srebro u utrci na 2000 m za mlade juniore na prvenstvu Hrvatske u Sisku gdje je osvojio i broncu na 1000 metara. U velikoj konkurenciji na krosu Jugoslavije u Velenju u Sloveniji zauzima sedmo mjesto. Na kros prvenstvu Hrvatske u Križevcima Tomislav Grloci osvaja prvo mjesto. Najbolje rezultate postigao je na 1500, na 2000 i 3000 metara.

Nakon sportske karijere samozatajnog mladića, zaposlio se kao inkasator u HEP-u. Na posljednji počinak na gradskom groblju u Križevcima bit će ispraćen u petak u 14 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.