Predstavljena aplikacija ‘Podravina i Prigorje na dlanu’

letak_podravina_prigorje_turizam_aplikacijaKOPRIVNICA – Vlasnici smart phone uređaja mogu besplatno skinuti novu mobilnu aplikaciju, digitalni putni vodič nazvan ‘Podravina i Prigorje na dlanu’. Objašnjenje aplikacije dao je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc:
– Radi se o vodič koji omogućuje detaljno, brzo i jednostavno pretraživanje svih turističkih atrakcija, smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih sadržaja, servisnih informacija i svega drugoga što je potrebno turistu koji razmišlja hoće li doći u našu županiju i što će posjetiti u našoj županiji, kao i onima koji su već došli k nama, pa im treba to za dobivanje dodatnih informacija i snalaženje na prostoru naše županije.

Uz 12 osnovnih, aplikacija ima niz potkategorija s brojnim podacima korisnima i stanovnicima ovog kraja. Primjerice, uz neku znamenitost je njezin opis, fotografije, kontakt informacije s adresom, radnim vremenom i drugim podacima, a njezinu lokaciju možete i pronaći na karti, zajedno s prikazom rute puta kojim do nje možete doći. Aplikacija je za sada samo na hrvatskom jeziku, no u planu je i engleska verzija. Čelnici Županije i njezine Turističke zajednice na predstavljanju su naglasili da će se taj digitalni putni vodič stalno popunjavati, odnosno njegovi podaci ažurirati. Bilo bi dobro kad bi bilo dostupno što više materijala na toj aplikaciji, rekao je župan Darko Koren.
– Mislim da je ovo još jedan dodatni sadržaj, koji će polučiti određene efekte u smislu turističke ponude ovog prostora i na neki način svima olakšati put tokova informacija.

Budući da je odaziv čelnika gradova, općina i njihovih turističkih zajednica pozivu da dostave podatke županijskoj Turističkoj zajednici kako bi ih uvrstili u ovu aplikaciju bio slab, oni su skoro sve sadržaje popunili sami. No župan Koren će ponovno na kolegiju pozvati gradonačelnike i načelnike da to učine, na korist svih. Vjeruje da će sada, kada vide o čemu se radi, odaziv biti bolji. Projekt ‘Podravina i Prigorje na dlanu’ vrijedan je 50 tisuća kuna, od čega 40 tisuća plaća Hrvatska turistička zajednica, a ostatak županijska Turistička zajednica.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.