Zbog propalog mosta tri mjeseca obilazne vožnje

Propao_most_Glogovnica_2014-03-07KRIŽEVCI – Od prošloga petka navečer zbog propadanja mosta preko potoka Glogovnice zatvorena je dionica državne ceste D22 na izlazu iz Križevaca prema Bjelovaru. Promet prema Svetom Ivanu Žabnu i dalje za Bjelovar odvija se obilazno, preko sela Lemeša, Treme i Bukovja, ili pak dionicom Prikraj, Repinec, Gradec. Iako su Hrvatske ceste zapravo istoga časa pokrenule projektiranje novoga mosta, na žalost brojnih putnika do vraćanja stanja na staro potrajat će ipak oko tri mjeseca.
– Projekt se radi, krenulo se u sanaciju samoga mosta, koja će trajati otprilike tri mjeseca, no međutim novi most će se raditi za buduću širinu ceste, znači 6,6 metara i prolaz za pješake, gdje ćemo kasnije spojiti nogostup za pješake koji će prolaziti kroz samo naselje, doznajemo od stambeno-komunalnog pročelnika u križevačkoj gradskoj upravi Anđelka Nerve.

Osim što će se do izgradnje novoga mosta morati putovati oko sedam kilometara dužim putem, te ceste su širine svega tri metra pa će prometovanje usporavati i svako mimoilaženje vozila. Što se pak tiče razloga zbog kojih je most potonuo, pročelnik Nervo kaže da je on građen pred 50-tak godina, u vrijeme druge razine i regulacije vodotokova.
– Došlo je jednostavno do spuštanja korita, automatski su upornjaci ostali na neki način, da to karikiram, u zraku. Zbog velikih oborinskih voda, koje su u zadnjih nekoliko godina stvarno u porastu, došlo je do ‘podlokavanja’ potpornjaka i normalno da je došlo do potonuća ceste i mosta, objasnio je A. Nervo.

Koliko će hrvatske ceste morati izdvojiti za nepredviđeni trošak teško je procijeniti, no svota za gradnju šireg mosta će zasigurno biti poveća.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
t8 ja
t8 ja
…jučer sam prošao da vidim napredak popravka mosta i sve je isto kao i prije 3 tjedna…ništa nije napravljeno…ama baš ništa osim znakova zabrane prometa…neznam što se čeka…ako je dozvola u pitanju to se po hitnom postupku moralo riješiti jer da g.Hrg živi s druge strane mosta i da mora ići okolo na posao dozvola i popravak bi bili isti čas u proceduri…ovako mislim da ih baš briga što svo koji odlaze na posao (i ja među njima) moramo povečati svoje troškove putovanja i do 500 kn mjesečno samo zbog obilaska, a uredno svake godine plaćamo poreze i ostalo što… Više »
Gitana
Gitana

zna li tko, koje su radnje poduzete vezano za most?

Gitana
Gitana

bez obzira što su nadležne Hrvatske ceste i Hrvatske vode, Grad je taj koji treba osigurat red u svom dvorištu, pa tako i brinut da nadležne institucije odrade svoj posao što prije. Svi koji putuju u BJ na posao, tim obilaskom voze dnevno 15-20 km više nego treba, a to iziskuje znatno veće troškove putovanja, koje nitko neće platiti.

t8 ja
t8 ja
…biti će to dulje od 3 mjeseca…jer kad oni kažu 3 to u prijevodu znači barem 5 – 6 mjeseci…da…žalosno je to kako su osigurali isti takav most 50 m bliže Križevcima ispod nadvožnjaka a nisu time provijerili ovaj koji je cijelo vrijme bio pod opterećenjem..oe veća količine vode i od kamiona…cijela infrastruktura u Križevcima i okolici je strašna…samo se obnavlja uži centar i eventualno do Hrgove kuće prema gornjem gradu…ja sam u Križevcima i još nemam gradsku kanalizaciju…nisam u prigradskom selu nego u Križevcima…zvao sam 2011. i bilo je rečeno da će se krenuti 2013. ali ništa…velika nula…nek digne… Više »
pk
pk

3 mjeseca?????????????????????????????????

jura
jura
fino je sve to zajedno.no najveći je problem u tome što mi u đurđicu nemamo niti jednu jedinu cestu koja je asfaltirana i da spaja lemeš i đurđic (susjedno selo).vidio sam jučer da su navezli kamen na cestu pokraj groblja koja vodi do glavne ceste lemeš-trema,s tim da su hrpice bile tek toliko da malo pokriju cestu.no zanima me koliko dugo će i to držati ako u ta tri mjeseca opet padnu kiše i opet stvore grabe na cesti preko kojih nećemo moć proć,jer uz šumu ne postoje grabe po kojima bi ta voda isticala,isto kao i na cesti đurđic-cubinec… Više »