Kvarner teže od očekivanog slavio u Križevcima

kvarner_zagrebKvarner je upisao važnu pobjedu u Križevcima koja će im pomoći u osiguravanju cilja, lige za prvaka. Iz četvrtine u četvrtinu su gosti povećavali vodstvo, ali nikako nisu mogli prelomiti susret. Domaćini su pokazali zube i Riječani su teže od očekivanog došli do pobjede

Križevci – Kvarner 72:80 (17:25; 38:46; 53:64)
Križevci: Konjević 7, Matoić 6, Prstec, Palac, Marković, Kapelari, Čusek 2, Maslić 8, Fodor 16, Jurjević 6, Jakoliš 21, Kapusta 6.
Kvarner: Stipčić 7, Veljačić, Čakarun 2, Mustapić, Salamun 7, Koljanin, Boban, Škifić 21, Šamanić 11, Krivec 10, Širko 15, Miličević.

Nervozno u utakmicu ulaze obje ekipe, što je u prve dvije minute rezultiralo već s pet osobnih pogreška. Kvarner se u odmah u početku odvojio na šest razlike, ponajviše koševima Henrika Širka i Jakova Mustapića. Ozljedom Dine Palčića, kapetanu Križevčana Tomislavu Matoiću je ukazano puno više povjerenja nego što je to bio slučaj na početku sezone i moramo reći da svoju minutažu vrlo dobro iskorištava. Bojana Kriveca je zaustavio na samo četiri poena dok su istodobno bili na parketu, no, sakupio je već do poluvremena četiri osobne pogreške.

Iako se domaćin borio, Riječani su visinski daleko dominantnija ekipa, te svojom visinom zaključuju prvu četvrtinu s osam poena prednosti. Križevci drugu četvrtinu započinju zonskim pressingom, te pod palicom razigravača Borne Kapuste rade mini seriju od pet poena. Vladimir Anzulović je bio prisiljen na minutu odmora.

U nastavku se momčad Luke Bujasa približila na samo jedan poen minusa, ali zbog problema s osobnim pogreškama gosti se uspijevaju opet odvojiti koševima Širka i Jure Škifića. Poluvrijeme u kojemu je bilo čak 32 osobne pogreške završava rezultatom 46:38 za goste.

Početak drugog poluvremena je obilježen novom osobnom pogreškom Kapuste, njegova četvrta a osim njega u problemu s faulovima su bili i Goran Fodor i Eddi Jurjević. To su dobro znali iskoristiti Riječani koji ubrzo odlaze na visokih 17 razlike. Do isteka treće domaćin je uspio smanjiti na 64:53. Kako je započela zadnja dionica utakmice, Matoić je upisao svoju petu grešku i morao je napustiti igru.

Šest minuta prije kraja Križevci se približuju na samo sedam razlike, ali i ostaju bez prvog razigravača Kapuste zbog pete osobne. Riječani promašuju nekoliko otvorenih šuteva za redom, te Fodor pogađa dva slobodna bacanja.

Pet minuta prije kraja na semaforu piše 66:64 u korist gostiju. U trenutku pisanja zadnje rečenice Jurjević dobiva svoju petu osobnu, te i on izlazi iz igre a napad kasnije i Tomislav Maslić zarađuje četvrtu. Križevci zovu time out četiri minute prije kraja pri rezultatu 70:64.

Nakon šest poena sa svake strane, Luka Bujas zove još jednu minutu odmora u pokušaju da u zadnjih minutu i pol okrene rezultat. Nažalost neuspiješno, gost u sljedećem napadu postiže dva poena a domaćin promašuje šut. Utakmica završava rezultatom 80:72 u korist gostiju.

Moramo priznati da se ovakve napete završnice često događaju u našoj A1 hrvatskoj košarkaškoj ligi, a nažalost vrlo malo ljudi ju prati.(crosarka.com)

Vezano

Komentari su zatvoreni.