Thompson pozvao svoje idolopoklonike da zajedno ubijaju komunizam u Istri

Marko Perković Thompson nikako ne može bez agresivnih poruka koju pozivaju na nasilje prema onima koji misle drugačije, a to je potvrdio još jednom prigodom sinoćnjeg koncerta u Križevcima.

Naime, svojim idolopoklonicima poručio je kako će s njima ubijati komunizam. "Idemo u Istru, Pulu i Arenu, u sve one krajeve gdje još ima komunizma kako bi ga ubili", kazao je Thompson u svom zanosu. Thompson je nastavio u svom poznatom stilu, pa je već u sljedećoj rečenici pokušao malo ublažiti svoje riječi. Naime, Thompson je objasnio "s poznatom ikonografijom s mačevima" kako ne misli ubijati komunizam nasiljem nego ljubavi.


Podsjetimo, Marku Perkoviću onemogućeno je održavanja koncerata u pulskoj Areni i u Umagu. Saborski zastupnik Damir Kajin obrazložio je zabranu činjenicom kako je sporna Perkovićeva ikonografija, internetska stranica, publika i znakovlje. Štoviše, Kajin je istaknuo kako bi  u Njemačkoj pjevač koji bi pjevao o Auschwitzu i Dachauu, kao što Thompson pjeva o Jasenovcu i Staroj Gradišci, završio u zatvoru, a koncert koji bi počeo sa "Sieg heil" i na kojem bi se skandiralo "Ubij, ubij Židova" bio bi prekinut. Thompsonov menadžer Zdravko Barišić istaknuo je tom prigodom kako se Thompsonu nanosi nepravda i ograničava njegova sloboda javne riječi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.