Preslatki mješanci traže dom: ‘Imamo već četiri psa, no nismo ih mogli ostaviti u jami’

Petranovic_stenci_psiSanja Petranović i njezin suprug 25. listopada nedaleko od Križevaca naišli su na leglo štenaca koji su nehumano bačeni u jamu u šumi. U jami, samo u kutiji nalazila su se tri štenca koje Sanja i suprug nisu mogli ostaviti. Hodajući prema kući spazili su još dva štenca koji su uspjeli pobjeći iz kutije. Svih pet štenaca odveli su kući i hranili ih cijelu noć da bi ih ujutro mogli odvesti veterinarki.

– Iako doma imamo već četiri pasa i mačku, nismo mogli ostaviti ove peseke da uginu u onoj jami. Bio je sumrak i izgleda da ih je netko netom bacio u tu jamu. Cijelu smo ih noć hranili mjesavinom mlijeka i vode koje smo im davali na kapalju i nadali se da će preživjeti noć jer su imali tek nekoliko dana i još su bili slijepi – ispričala nam je Sanja koja je othranila četiri napuštena štenca, no peti je ipak uginuo desetak dana nakon što je spašen. Danas ovi slatki štenci, mješanci border collija, imaju tri mjeseca i potpuno su zdravi.

Petranovic_stenci_psi_5– Othranili smo ih kako smo mogli. Koristili smo kozje mlijeko, zamjensko mlijeko, sve što su nam rekli samo da ojačaju. Veterinarka nam je prodala dudicu kojom smo ih hranili, a ja sam ima stalno grijala toplu vodu kako im nebi bilo hladno, postavljala im dekice i pazila ih 24 sati – priča Sanja koja je nedavno uspjela udomiti dva štenca, no još su ostala dva koja čekaju topli dom.

Ne želi ih dati bilo kome jer smatra da nakon svega što su prošli zaslužuju gazdu koji će ih voljeti i paziti. Crni je mužjak, dok je bijela ženka. Veseli su i čekaju svoj novi dom.
– Nažalost, suprug i ja ih ne možemo ostaviti jer već imamo četiri pasa, no štenci su potpuno zdravi, očišćeni od parazita nekoliko puta, a sad ih samo čekaju cjepljenja – kaže Sanja.(JL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.