Predstavljen projekt o promicanju istine o Domovinskom ratu

Domovinski_ratKOPRIVNICA – Predstavnici županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata upoznali su ravnatelje osnovnih i srednjih škola s projektom promicanja istine o Domovinskom ratu u obrazovnim ustanovama koje vode. U prisustvu dožupana Ivana Pala, voditelj projekta Đuro Škvorc pojasnio je detalje provođenja projekta koji je dobio pozitivno mišljenje Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. U Udruzi dragovoljaca i veterana na ovaj posao odlučili su se kako djeca koja su rođena nakon Domovinskog rata ne bi stekla pogrešnu sliku o njemu, te doznala o njima dosta dalekom i apstraktnom događaju iz prve ruke.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
free
free
Težište predavanja je na doprinosu ratnih postrojbi i stanovništva iz naše županije u obrani i oslobađanju RH. Svi vi koji ovdje komentirate ovdje o tome ne znate ništa, ali ratni policijski i vojni zapovjednici koji su zapovijedali postrojbama u nekim značajnim vojnim operacijama u Domovinskom ratu ranga bojne i brigade koji su predavači znaju. O uzrocima i posljedicama i ostalim događajima iz Domovinskog rata djecu će učiti njihovi nastavnici i profesori. Ako imate problema sa sadržajem njihovih udžbenika onda se obratite Agenciji za obrazovanje i Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ova Udruga aplicirala je na natječaj s točno određenom temom i… Više »
KM
KM

Djeca bi u školi trebala učiti povijest u kontekstu historijskoga materijalizma, tada bi ona imala puno više smisla od sadašnjeg zbira kontradiktornih naklapanja i nasumičnih tumačenja.

Aspro
Aspro
Dakako,djecu i mlađe treba uputiti u sve događaje iz hrvatske povijesti i Domovinskog rata. Treba im i reći da će uvjek biti sukobljavanja mišljenja i stavova starijih o pojedinim činjenicama iz njega,kao što ima i ovdje. Treba ih učiti i da se jednom davno prolijevala krv za slobodu i da se u čast tome,diglo puno spomenika za sjećanje. Nakon 45. godina se pišalo po toj krvi a ti isti spomenici su se rušili a na toj djeci je da se to sa spomenicima iz prošlog rata,nikako nebi smjelo raditi isto. Inače,koja je svrha učenja povijesti i razvoja civilnog društva ako… Više »
presvetli
presvetli
Treba li učiti djecu o Domovinskom ratu iz prve ruke, ja mislim da treba i treba im reći istinu da su srbi pod krinkom yugoslavije koja se ionako raspadala, zadojeni krivom politikom započeli teroristička djelovanja na teritoriju RH. Da su srbi i crnogorci razarali gradove poput Vukovara, Dubrovnika, Pakraca pa čak i Zagreba. Da je ista ta agresorska vojska pobila na tisuće civila i ranjenika i da je lažnim obavijestima izazvala prebjeg hrvatskih državljana srpske nacionalnosti u Srbiju. Djeca trebaju znat da su im roditelji, rodbina i susjedi bili borci za domovinu i heroji i da to nisu paraziti društva… Više »
Aspro
Aspro

Aspro se ne miješa nikud i nije nikakva “vegeta”.
Povraća mi se od takvih “fora made by idiot” a isti takav očekuje da se sad zamaram s njegovim tekstom….nebu išlo.
Istina se zna ma koliko njih bilo,ipak,jedna je prava i ona se zna.
Ne,tebi će predsednik Nikolić da šalje udžbenike na ispravak.
Ovakvih izjava i idiota se naročito sablažnjavam!!!!!
Jasno je da tlak na dve glave nema pameti ni za jednu kad ide s ovakvim stavom pred javnost.