U petak turistički ‘Otkrijte križevačke tajne’

grkokatolicka_katedrala_svete_trojice_rezidencija_KrievciDatum 21. veljače širom svijeta se, na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča, obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Tim povodom Turistička zajednica Grada Križevaca u petak poziva na besplatno razgledavanje grada pod vodstvom stručnih vodiča:
– Mnogi sugrađani ne znaju da u našem gradu odnedavna imamo sedam turističkih vodiča. Kako bi vas upoznali s njima i pobrinuli da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, pozivamo sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže, istaknula je direktorica Turističkog ureda Olinka Gjigaš.

krizevci_promo_aplikacija_turizam_mobiteliVođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” znatiželjnike će odvesti u Križevce kroz povijest, upoznati s nekima od povijesnih ličnosti, otkriti neke od gradskih tajni. Laganom šetnjom uz priču moći će se upoznati povijesna i kulturna baština Križevaca. Obilazak kreće u 11 ili u 15 sati na sljedećim lokacijama gdje posjetitelje očekuju vodiči spremni otkriti križevačke tajne: ispred Župne Crkve Sv. Ane, ispred Konkatedrale Sv. Križa, ispred spomenika na Nemčićevom trgu, ispred Hotela Kalnik te kod Grkokatoličke katedrale Presvetog Trojstva.
– Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu, zaključila je Gjigaš.

Vezano
1 komentar
  1. free piše:

    Konačno će netko mlad i stručan kao Ozren biti vodič u gradu. Dosta je bilo vođenja priglupog Škvorca čije vođenje nije ništa drugo nego glupiranje.

Komentari su zatvoreni.