Seniori ‘Radnika’ bolji od Đurđevca, ‘Split’ porazio ‘Križevce’

KK_Krizevci_kosarka_A1_ligaKriževci – Split 83:92 (20:22; 47:48; 62:64)
Križevci: Kapusta 16, Palac 2, Konjević 17, Jakoliš 16, Matoić 3, Proleta 4, Jurjević 14, Maslić 2, Fodor 9, Kapelari, Prstec, Gašpar.
Split: Mimica 27, Subotić 21, Matić 10, Jukić 10, Najev 19, Dominović 5, Vučić, Kalajžić, Jukić, Markulin.

Odlično ulaze u utakmicu agresivni Splićani, rade seriju od 11:2 i domaćin je izgledao bespomoćno.
No kako to često biva u Križevcima, bodovi se ne odnose bez borbe iz Modeca. Momčad Luke Bujasa se ubrzo vraća u utakmicu te završavaju prvu četvrtinu s dva poena minusa. U drugoj se četvrtini izmjenjivalo vodstvo nakon svakog napada a gosti košem Srđana Subotića odlaze na odmor s poenom prednosti. Treća dionica je nastavljena u istom ritmu poput druge, igralo se koš za košem, te Križevci u zadnjih deset minuta ulaze s pristojnim šansama za pobjedu. Sve križevačke snove za nove bodove je uništio sjajni Ivan Mimica koji je u posljednjih 10 minuta ubacio 14 poena, te osigurao svojoj ekipi pobjedu. Osim Mimice koji je upisao 27 poena i Subotića koji ih je ubacio 21, dobru utakmicu odigrao je i Filip Najev koji je ubacio njih 19. Kod poraženih prvi strijelac bio je Davor Konjević sa 17 poena, a osim njega Dino Jakoliš i Borna Kapusta upisali su 16 poena. Borna je još jednom odigrao odličnu all around utakmicu, osim 16 poena, uhvatio je šest skokova, uspješno je asistirao četiri puta.

five4kids_petaka_za_djaka_kosarka_cedevita_radnik_IMG_0166_Radnik – Đurđevac 72:64
Radnik: Pomper, Jukić 16, Nervo 3, Beljo 7, Deković, Tomas, Hrandek 22, Prstec 2, Kirin 4, Jericha 16, Kovačević, Maksić 2.
Đurđevac: Nikolić, Buković 24, Beljan 3, Dautanec 2, Zadravec 14, Jančijev 4, Baković 3, Lončar, Pušelja 13, Capek, Robotić 1.

Ekipa profesora Tomasa drugi dio prvenstva igra sjajno, nakon pobjede protiv Međimurja isto su napravili i protiv Đurđevca na domaćem terenu. Radnik je ovu utakmicu dobio isključivo odličnom obranom i timskom igrom, igrači su se borili, bacali za svakom loptom, te im se trud na kraju isplatio. Svi ljubitelji košarke koji su nazočili ovoj utakmici mogli su svjedočiti pregršt atraktivnih poteza, od blokada do zakucavanja, no svi bi se složili kako je najljepše bilo za vidjeti požrtvovnost svakog igrača koji bi ušao u igru. “Kompletniji smo nego ikada. Vratio se i Jure Beljo. Tako da smo bili jači nego na bilo kojoj utakmici do sada. Dobili smo visinu i snagu. Za mene ova pobjeda nije iznenađenje, u ovakvom sastavu možemo “napadati” pobjedu protiv sastava koji i puno bolje stoje na ljestvici”, rekao je Radnikov strateg Ante Tomas za Podravski list.

five4kids_petaka_za_djaka_kosarka_cedevita_radnik_IMG_0211_Radnik – Križevci M18 65:97 (17:30; 26:61; 48:72)
Radnik: Anđelić, Jukić 30, Pavković 3, Biondić 2, Balić, Tomas 11, Beljo, Tkalec 1, Nemec 6, Košćak 2, Štefun 8, Vragović 2.
Križevci: Mergon 3, Končurat, Hrženjak 5, Marković 8, Kapusta 11, Topić 12, Deković 6, Kapelari 19, Prstec 26, Pepelko 1, Mikac 6, Kranjčić.

Za kraj vam donosimo izvješće utakmice juniora između Radnika i Križevaca. “Mlađi košarkaški brat” je i drugi put ove sezone upisao bodove protiv Radnika, ponajviše zbog visinske prednosti i dulje klupe. Iako je izgubio, domaćin je ostavio vrlo dobar dojam, pogotovo u drugom poluvremenu kada su krenuli kanonadom trica Marka Jukića i Luke Tomasa. Spomenuti igrači su prva imena svoje momčadi, Marko je zabio 30 poena što je najviše na utakmici, a Luka je u porazu pridodao njih 11. U pobjedničkoj momčadi najviše se poentiralo iz reketa, stoga, njihovi najbolji strijelci su Tomislav Prstec i Aleksandar Kapelari. Potonji je zabio 19 poena, dok je Prstec pridodao 26.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.