U četvrtak HAZU-ovo predavanje o daljnjoj decentralizaciji u Hrvatskoj

HAZU_Krizevci_Zavod_znanostZavod HAZU-a za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije poziva u četvrtak 6. veljače 2014. u Veliku vijećnicu Grada Križevaca na predavanje s temom “Koje su mogućnosti, a koja ograničenja za daljnju decentralizaciju u Hrvatskoj?” koje će održati dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović. Cilj predavanja je analizirati postojeće stanje u području decentralizacije i fiskalnih odnosa među razinama javne vlasti kako bi se utvrdile mogućnosti i ograničenja za financiranje lokalnog i regionalnog razvoja u Hrvatskoj te ocijenila ograničenja i mogućnosti za daljnjom decentralizacijom u Hrvatskoj. Početak predavanja je zakazan za 18 sati, a ulaz je slobodan.

Lokalna i regionalna samouprava bi trebala bolje od središnje države prepoznati javne potrebe i interese stanovnika sa svog područja, trebala bi svojim stanovnicima osigurati javna dobra i usluge, te sve razvojne projekte u skladu s njihovim sklonostima i potrebama. Da bi to mogle uspješno obavljati općine, gradovi i županije, trebaju raspolagati i odgovarajućim financijskim sredstvima. Zbog toga je podjela nadležnosti u obavljanju javnih poslova i osiguranju javnih potreba te njihovo financiranje, samo jedna od tema u okviru sveobuhvatne problematike odnosa među razinama javne vlasti, decentralizacije i politike lokalnog i regionalnog razvoja.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
sdpfuker
sdpfuker

Ok, donesem.

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Je, ak bi ju on napravil i dal da ju objavljivate onda bi se otkril identitet… Nije fora kad se zna ko stalno da prostite po.d.je.b.av.a

Hrvoje Belani
Hrvoje Belani

Poštovani,
radi se o jedinoj fotografiji zgrade Zavoda HAZU-a u Križevcima koju redakcija portala ima u arhivi te ujedno ima dozvolu objaviti ju. Napominjemo da je fotografija autentična, odnosno da se ne radi ni o kakvoj ilustraciji.
Ukoliko ste spremni napraviti i ustupiti redakciji novu fotografiju iste tematike, rado ćemo ju ubuduće koristiti uz objave vijesti iz HAZU, uz navođenje autorstva, ako tako želite.

sdpfuker
sdpfuker

Oprostite čemu ova farsa sa ilustracijom vojnika HV ispred HAZU-a na svakoj vijesti?