U četvrtak HAZU-ovo predavanje o daljnjoj decentralizaciji u Hrvatskoj

HAZU_Krizevci_Zavod_znanostZavod HAZU-a za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije poziva u četvrtak 6. veljače 2014. u Veliku vijećnicu Grada Križevaca na predavanje s temom “Koje su mogućnosti, a koja ograničenja za daljnju decentralizaciju u Hrvatskoj?” koje će održati dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović. Cilj predavanja je analizirati postojeće stanje u području decentralizacije i fiskalnih odnosa među razinama javne vlasti kako bi se utvrdile mogućnosti i ograničenja za financiranje lokalnog i regionalnog razvoja u Hrvatskoj te ocijenila ograničenja i mogućnosti za daljnjom decentralizacijom u Hrvatskoj. Početak predavanja je zakazan za 18 sati, a ulaz je slobodan.

Lokalna i regionalna samouprava bi trebala bolje od središnje države prepoznati javne potrebe i interese stanovnika sa svog područja, trebala bi svojim stanovnicima osigurati javna dobra i usluge, te sve razvojne projekte u skladu s njihovim sklonostima i potrebama. Da bi to mogle uspješno obavljati općine, gradovi i županije, trebaju raspolagati i odgovarajućim financijskim sredstvima. Zbog toga je podjela nadležnosti u obavljanju javnih poslova i osiguranju javnih potreba te njihovo financiranje, samo jedna od tema u okviru sveobuhvatne problematike odnosa među razinama javne vlasti, decentralizacije i politike lokalnog i regionalnog razvoja.

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. sdpfuker piše:

    Ok, donesem.

  2. Slučajni prolaznik piše:

    Je, ak bi ju on napravil i dal da ju objavljivate onda bi se otkril identitet… Nije fora kad se zna ko stalno da prostite po.d.je.b.av.a

  3. krizevciinfo piše:

    Poštovani,
    radi se o jedinoj fotografiji zgrade Zavoda HAZU-a u Križevcima koju redakcija portala ima u arhivi te ujedno ima dozvolu objaviti ju. Napominjemo da je fotografija autentična, odnosno da se ne radi ni o kakvoj ilustraciji.
    Ukoliko ste spremni napraviti i ustupiti redakciji novu fotografiju iste tematike, rado ćemo ju ubuduće koristiti uz objave vijesti iz HAZU, uz navođenje autorstva, ako tako želite.

  4. sdpfuker piše:

    Oprostite čemu ova farsa sa ilustracijom vojnika HV ispred HAZU-a na svakoj vijesti?

Komentari su zatvoreni.