Večeras projekcija biografske drame ‘Solist’

soloist_film_projekcijaGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva večeras u 19 sati u Multimedijski kulturni centar na projekciju igranog filma “Solist”. Riječ je o gotovo dvosatnom biografskom filmu iz 2009. o Nathanielu Aversu, genijalnom glazbeniku koji, nakon što je obolio od shizofrenije, postaje beskućnik i zarađuje svirajući na ulici. Režiju potpisuje Joe Wright, a glavne uloge tumače Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Tom Hollander i Lisa Gay Hamilton. Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Predškolska djeca mogu doći na filmske projekcije isključivo u pratnji odrasle osobe.

Iz recenzije: „Novinar L.A. Timesa, Steve Lopez (Robert Downey Jr.) otkriva kako Nathaniel Anthony Ayers (oskarovac Jamie Foxx), nekadašnje čudo od djeteta nevjerojatnog dara za klasičnu glazbu, živi svirajući violinu na ulicama Los Angelesa.
Dok Lopez pokušava pomoći beskućniku da ponovno pronađe svoje mjesto u društvu, među njima se razvija jedinstveno prijateljstvo koje mijenja njihove živote. Lopez piše novinske članke o Ayersu u kojima pokušava podići razinu socijalnog života L.A.-a, buni se stvaranju velikog broja beskućnika i njihovom očajnom položaju, te se nada u bolju budućnost.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.