Zaklada ‘Kultura nova’ donator Klubu kulture

Klub_kulture_party_partijana_KVARKUdruga Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (K.V.A.R.K.) iz Križevaca u 2014. godinu ulazi s novim donatorom. Zaklada “Kultura nova” rezultat je uspješne višegodišnje inicijative organizacija civilnog društva koje su zagovarale osnivanje posebne zaklade za civilni sektor u kulturi, a udruga K.V.A.R.K. prijavila se na Programsko područje 1: Operativna podrška za programski razvoj – Upravljanje prostorima za kulturu i umjetnost te joj je dodijeljeno 90 tisuća kuna.
– Ovom potporom udruga dobiva dodatan impuls u upravljanju prostorom Kluba kulture – multimedijalnog i kulturnog centra čiji će se programi dodatno oplemeniti kvalitetnijim radom, programom i pojačati vidljivost nezavisnog kulturnog sektora u kreiranju kulturnih aktivnosti, ističe voditelj kluba Admir Sinani.

Udruga K.V.A.R.K. trenutno broji dvoje stalno zaposlenih osoba, desetak stalnih volontera te nekoliko vanjskih suradnika poput voditelja radionica, web dizajnera, tehničkih poslova u produkciji događanja.
– U svoje aktivnosti želimo privući i angažirati mlade osobe sklone volontiranju i razvijanju svojih vještina. Ovim putem pozivamo sve mlade i kreativne duše sa društvenim interesima (glazba, video, kulturne politike, mladi, nezavisna kultura) da nam se pridruže u radu, zaključuje Sinani.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Svaki put sam zadivljena i dirnuta, koliko ljudi, a mahom su to volonteri u K.V.A.R.K-u, imaju ideja… Drago mi je da su se izdigli iz te političe depresije, okrenuli pozitivi i kreativnim idejama. Uvjek imaju način, kako naći donatore- sredstva i tako napraviti nešto za opće dobro.
    Svima u K.V.A.R.K-u, puno sreće i svako dobro….

Komentari su zatvoreni.