Večeras u MKC-u povijesni film ‘Kraljev govor’

Kraljev_govor_film_MKC_projekcijaGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u četvrtak 16. siječnja 2014. u 19 sati u Multimedijski kulturni centar na projekciju igranog filma “Kraljev govor”, u režiji Toma Hoopera. U ovom dvosatnom povijesnom biografskom filmu iz 2010. godine glavne uloge tumače Colin Firth, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi i Geoffrey Rush. Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Predškolska djeca mogu doći na filmske projekcije isključivo u pratnji odrasle osobe.

Iz recenzije: „Britanski kralj George VI (Colin Firth) preuzet će dužnost u kriznom razdoblju pred početak Drugog svjetskog rata, a prije toga – trebat će naučiti govoriti bez mucanja!
Film je inspiriran istinitom pričom o Albertu, Vojvodi od Yorka (Colin Firth) koji je bio drugi u redu nasljeđivanja Krune u Velikoj Britaniji 1930-ih. Vojvoda je patio od ozbiljne govorne ‘mane’ koja mu je jako narušavala mogućnost izbora za kralja. Njegova pretjerana stidljivost, te mucanje koje je ometalo njegov javni govor bili su brižljivo čuvana tajna. No, poznanstvo s govornim terapeutom Lionelom (Geoffrey Rush) budućem će kralju jako pripomoći.“

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Kaja piše:

    Stvarno lijepo uređena dvorana. Hvala SVIMA koji su sudjelovali u realizaciji novaca iz EU- fondova. Veliki dobitak za naš Grad. A besplatan ulaz, pa to je nevjerojatno u ovom vremenu profita…
    Tako smo mi stariji dobili priliku jednom tjedno, uživati u filmovima, a mlađi, isto tako subotom korisno potrošiti vrijeme….. Divno…..

Komentari su zatvoreni.