Počela javna rasprava o preustroju sudova – Križevci ispostava Bjelovaru

Opcinski_sud_Krizevci_zgradaZAGREB – Koprivnički općinski i prekršajni sud postali bi iduće godine ispostave varaždinskih sudova te vrste, a križevački bjelovarskih sudova, dok bi se Općinsko državno odvjetništvo Koprivnica, koje sada pokriva područje naše županije, podijelilo te dio pripao pod varaždinsko, a dio pod bjelovarsko odvjetništvo. Tako je predviđeno predloženom reorganizacijom pravosudnog sustava, predstavljenom jučer u Banskim dvorima. Postojeća mreža od 208 pravosudnih tijela u Hrvatskoj smanjila bi se na svega 95. Time bi predsjednika sudova i odvjetništava bilo 113 manje.

Novost je i da za žalbene postupke ne bi bila važna teritorijalna nadležnost, nego bi se postupak vodio na bilo kojem od 15 županijskih sudova u državi, nasumičnim odabirom kompjutora. Od teritorijalnog i organizacijskog preustroja Ministarstvo očekuje brojne pozitivne učinke, prvenstveno kraće i brže postupke. O svemu predloženom sada slijedi rasprava. Prethodnom reorganizacijom ukinuti su općinski i prekršajni sudovi u Đurđevcu te su oni potpali pod koprivničke, a sada bi svi zajedno postali ispostave varaždinskih sudova.(RKC)

Ministar Miljenić: ‘Otpuštanja sudaca neće biti’

Ovim prijedlogom reorganizacije pravosudnog sustava Križevci bi, uz Vrbovec, Čazmu, Garešnicu, Pakrac, Daruvar, Grubišno Polje i Viroviticu, postali ispostava Općinskog suda u Bjelovaru. Time, prema izjavama ministra pravosuđa Orsata Miljenića, gube predsjednici sudova, neki gradovi koji više neće biti sjedište suda i oni koji su možda željeli utjecati na odluke drugostupanjskih sudova jer to više neće moći:
– A građani ne gube ništa, već će dobiti brže postupke. Koncentrirali smo reformu baš zato na općinske i prekršajne sudove jer su oni najbliži ljudima, izjavio je ministar Miljenić za Jutarnji list.

Ivan_Majdak_SDP_Krizevci_press_tiskovna_konferencijaIvan Majdak (SDP): ‘Svi suci ostaju raditi u Križevcima’

No, kako neslužbeno doznajemo od predsjednika gradskog SDP-a Ivana Majdaka, koji se s komentarom javio u redakciju portala, do preseljenja suda i odlaska sudaca iz Križevaca ipak neće doći, prvenstveno zahvaljujući zadovoljavanju kriterija, poput vlasništva nad zgradom te dovoljnog broja sudaca i predmeta, ali i pomoći Hrvatske odvjetničke komore:
– Ovako se sada otvara mogućnost da se u daljnjem preustroju državne uprave Križevci više okrenu i fokusiraju prema Zagrebu umjesto neprirodnog pripajanja Varaždinu, a ukazuje se i kao rezervna mogućnost spajanje državnih službi između Križevaca i Vrbovca ukoliko bi bilo potrebno zbog kakvih drugih zadanih kriterija, istaknuo je Majdak.

Na društvenoj mreži Facebook Majdak je na svom profilu prekjučer na ovu temu uputio i izravnu kritiku gradskoj vlasti:
– Iako su naši “gradski oci” prizivali i priželjkivali odlazak Suda iz Križevaca, kako bi mogli još jednom “drvljem i kamenjem”, u ime svoje “HSS Partije” udarati po hrvatskoj Vladi i SDP-u, ostati će sutra ujutro jako razočarani. U sklopu reorganizacije pravosudnog sustava u Križevcima će i dalje ostati Sud, ovdje će i dalje “stolovati” suci, koji će i dalje dijeliti pravdu građanima Križevaca i okolice… Na taj će način građanima potkalničkog Prigorja biti omogućeno nesmetano “sudovanje” kao i do sada, i to zahvaljujući mnogima koji su spremno pomogli u ostvarenju ovoga cilja, ali na žalost NE i gradskoj vlasti i gradonačelniku Križevaca…(kž.info)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Viking
Viking

Sumnjičavi, daj pitaj majdaka kad ide poštar na potočec, i neka bude taj dan doma 🙂

Sumnjičavi
Sumnjičavi

Zanimljivo je ovo što se gore napisalo, išao sam ja provjeriti ove čestice ali i neke čestice od dva (za)kupca poljoprivrednog zemljišta, od kojih je jedan “nečiji” bivši susjed koji je uz gradsku zemlju kupio i kuću, a drugi je rodbinski povezan sa njegovom desnom rukom… sada slijedi provjera datuma kada je izvršen prijenos i da li je plaćeno sve što je trebalo biti.

Pandur
Pandur
Ma nema se tu kaj puno pričat, treba jednostavno jednu subotu ujutro pripelat “maricu” ispred Planeta i samo ih trpat unutra. Sve je to poznato nama građanima, jasno je ko bijeli dan da je to mafija koja vlada ovim gradom. Kad vidim Međimurca s njima sve mi je jasno, pa pogledajte im samo face kakve su im i sve vam bude odmah jasno. Valjda se konačno u gradu bude našlo dovoljno snage da se i tome stane na kraj. Kad su mogli u SDP-u napraviti čudo koje nije nitko očekivao, molim Boga da to uspiju i u gradu, vrijeme je… Više »
Cile Mile
Cile Mile

Vilček, kaj ti stvarno ne kužiš da se ovde dela o sabotaži, majdak i ovi sa portala su sto posto kosovci i UDBA-ši i nije mi jasno gdje su uopće spuknuli ove slike od župana i Hrga, kad su njih dvojica cijeli dan nasmiješeni i veseli… a jd stari naj kenjat pak kaj nisi nikad čul da “slika govori više od tisuću riječi”

Vilček
Vilček

Dajte mi vi iz tog komunjarskog portala objasnite zašto su gradonačenik i župan na svim slikama koje vi ovdje objavljujete namrgođeni i ljuti a od ovoga majdaka stavljate slike na kojima je nasmiješen i retuširan?