Svi protiv najave ukidanja dopisništava

hrt-prekid-programaKOPRIVNICA – Najava ukidanja 11 regionalnih dopisništava HTV-a, među kojima i koprivničkog, podigla je val pobuna; jedna od prvih koja je taj potez ocijenila neprihvatljivim bila je koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica Vesna Želježnjak, koja je unatoč pripadnosti vladajućoj političkoj opciji najavila da će pokušati doći do mjerodavnih i učiniti sve što je u njezinoj moći da dopisništvo ne doživi zatvaranje.

Na istom je stajalištu i njezin kolega u Saboru, predsjednik oporbenog HSS-a i križevački gradonačelnik Branko Hrg. On je u ime stranke koju vodi potez ocijenio daljnjom centralizacijom, koja će ukinuti ionako lošu regionalnu zastupljenost u programu državne televizije, te zapitao zašto bi građani plaćali pristojbu za javnu televiziju koja je sve manje javna.

Hrg smatra da bi ukidanje dopisništava dovelo do diskriminacije četvrtine stanovništva države, a otprilike ista rečenica upotrijebljena je u priopćenju Hrvatske zajednice županija. Potpisuje ga njezin predsjednik Tomislav Tolušić, koji cijeni nastojanja za racionalizacijom i potrebu za preustrojem HRT-a, ali kaže da zasigurno postoje i drugačiji načini.

Koprivnički HDZ piše da je ukidanje dopisništva još jedan grubi primjer šikaniranja Koprivnice, te ističu vrlo interesantnom činjenicu da bi u procesu restrukturiranja nekim čudom ostala dopisništva u Bjelovaru, Varaždinu i Čakovcu. HDZ-u je to dokaz nemoći koprivničkog političkog lobija.(RKC)

Vezano
6 komentara
  1. Alan Josip Odorčić piše:

    ma gledajte, dopisništvo je u Koprivnici došlo samo radi Podravke devedesetih godina, a potpuno je ne isplativo i bez potrebe, sve se može obavljati iz TV CENTRA Bjelovar, kao što smo radili do tada …

  2. krizevciinfo piše:

    NOVI PROTESTI PROTIV UKIDANJA DOPISNIŠTVA HRT-a: http://www.radio-koprivnica.hr/index.php?idVijesti=18094&page=komentari

  3. Grubač piše:

    Najviše mi se gadi kada sa jednog od HRT programa čujem tržište, tržišna utakmica i tome slično.
    Neka gospoda izađu na to tržište, pretplata se treba ukinuti, ako ne mogu živjeti bez pretplate od onog silnog reklamiranja, ne moraju.
    Kome će faliti, da možda nebi suzu pustio za njih.
    Ko je pisao prosvjednu notu premijeru, predsjedniku, Papi, gospodaru svemira kada su bez posla ostali radnici Čelika, MIKa, Derbija, Zelinke, Plastora, Improma, Čazmatransa, TKa ?
    Nitko, rekli su da je to zakon tržišta
    e pa gospodo s HRTa idite na tržište pa da vidimo koliko vrijedite.
    I na karaju, kakve veze ima HRT sa Križevcima?

    1. Stojan Mičević piše:

      Oni jednostavno nemaju pravo na utakmicu, javna televizija ima previše posla kao javni informativni servis svih građana, da nema ni vremena ni novaca za ništa drugo, za razliku od komercijalnih televizija imaju našu pretplatu, pa neka izvole, ako im je malo neka režu troškove, ali ne na naš račun.

  4. Stojan Mičević piše:

    Mi ih plaćamo, a oni bi nas ugasili,,a da mi njih lagano restrukturiramo, pa da vidimo što je i tko u HRT-u višak, onako kako to rade u realnom sektoru, da priupitamo Debeljaka kako je on konsolidirao ljudske resurse i prilagodio novom menanđmentu!? Pokrijte gospodo cijelu Lijepu našu, a onda ukidajte što hoćete i koliko hoćete!

  5. Aspro piše:

    Super!Križevce i užu okolicu ionak vidim-nikad,osim ak nije Sv. krama ili Spravišće.
    Ukinite dopisništva a onda možete i RTV pre(t)platu,gospodštino iz Prisavlja b.b.!!!!!Vidi se iz avajona da je to centralizacija medija.Možda bude Mladen Kešer s Jabukom onda imal više spejsa pa ga za koju godinu vidimo opet na kandidaturi za El Presidente-a….

Komentari su zatvoreni.