Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Svi protiv najave ukidanja dopisništava

hrt-prekid-programaKOPRIVNICA – Najava ukidanja 11 regionalnih dopisništava HTV-a, među kojima i koprivničkog, podigla je val pobuna; jedna od prvih koja je taj potez ocijenila neprihvatljivim bila je koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica Vesna Želježnjak, koja je unatoč pripadnosti vladajućoj političkoj opciji najavila da će pokušati doći do mjerodavnih i učiniti sve što je u njezinoj moći da dopisništvo ne doživi zatvaranje.

Na istom je stajalištu i njezin kolega u Saboru, predsjednik oporbenog HSS-a i križevački gradonačelnik Branko Hrg. On je u ime stranke koju vodi potez ocijenio daljnjom centralizacijom, koja će ukinuti ionako lošu regionalnu zastupljenost u programu državne televizije, te zapitao zašto bi građani plaćali pristojbu za javnu televiziju koja je sve manje javna.

Hrg smatra da bi ukidanje dopisništava dovelo do diskriminacije četvrtine stanovništva države, a otprilike ista rečenica upotrijebljena je u priopćenju Hrvatske zajednice županija. Potpisuje ga njezin predsjednik Tomislav Tolušić, koji cijeni nastojanja za racionalizacijom i potrebu za preustrojem HRT-a, ali kaže da zasigurno postoje i drugačiji načini.

Koprivnički HDZ piše da je ukidanje dopisništva još jedan grubi primjer šikaniranja Koprivnice, te ističu vrlo interesantnom činjenicu da bi u procesu restrukturiranja nekim čudom ostala dopisništva u Bjelovaru, Varaždinu i Čakovcu. HDZ-u je to dokaz nemoći koprivničkog političkog lobija.(RKC)

wpDiscuz