Reakcija čitatelja – gust promet kroz Sv. Ivan Žabno

12971040_1222563437784323_2066395931913242671_o-744x496_teretni_kamioni_tranzitPotaknut nedavnim napisom o prometnoj nesreći u naselju Kuštani u općini Sveti Ivan Žabno, u redakciju portala nam se javio mještanin iste općine koji stanuje u vrlo prometnoj ulici Braće Radića, kod raskrižja za skretanje na željezničku stanicu.
– Svakodnevno sam svjedok kriznih situacija u prometu na ovoj cesti, da ne govorim o teškim prometnim nesrećma s poginulim osobama. Otac sam desetogodišnjeg djeteta i mene je strah pustiti je samu na ulicu ili u školu, iskazao je zabrinutost.

Mještanin Sv. Ivana Žabna navodi da obližnji pješački prijelaz vozači u pravilu ne poštuju, a neki su čak i bezobrazni ako netko želi prijeći cestu. Cestom sve više prometuju velika teretna vozila, kamioni stranih registracijskih oznaka – bugarskih, rumunjskih, mađarskih, srpskih, koji su u tranzitu kroz Koprivničko-križevačku županiju, a promet je najgušći u vremenima 21:00-22:30 i 5:00-6:30 sati, kad u jednoj minuti prođe desetak do petnaestak velikih kamiona.
– To su cestovne krstarice koje prevoze brodske kontejnere. Od njihove težine kuće se tresu kao da je potres, opisuje dalje naš čitatelj.

Čitatelj se pita zašto policija ne provjerava masu tih kamiona i tvrdi da ta cesta ne podnosi takav pritisak. Dodatnu opasnost za sudionike u prometu vidi u ograničenju brzine postavljenom na 70 km/h koje vozači, prema njegovim riječima, rijetko poštuju.
– Mislim da je 70 km/h prevelika brzina u naseljenom mjestu, a pogotovo gdje je pješački prijelaz. Zašto policija ne provjerava brzinu u mojoj ulici?

Očitovanje PU koprivničko-križevačke

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, obzirom na veliku frekvenciju vozila i događanje prometnih nesreća s najtežim posljedicama zabilježenih nekoliko godina unazad, posebnu pozornost posvećuju nadzoru prometa na državnoj cesti D 28, a posebice u Ulici braće Radića u Svetom Ivanu Žabnu.

Policijski službenici u Ulici braće Radića u Svetom Ivanu Žabnu, sukladno mogućnostima, kontinuirano vrše nadzor brzine kretanja, nadzor alkoholiziranosti vozača, mladih vozača, poštivanja prednosti prolaska, te nadzor teretnih vozila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka vrši nadzor najviše dopuštene mase, osovinskog opterećenja i dimenzija vozila u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta, obzirom da ista ne raspolaže potrebitom opremom za vršenje rečenog nadzora.

Policijska uprava koprivničko-križevačka ne utvrđuje ograničenja brzine kretanja, već isto, sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, određuje koncesionari prometnica odnosno u ovom konkretnom slučaju Hrvatske ceste d.o.o. – Poslovna jedinica Varaždin.

20 godina CSF
Vezano
11 komentara
  1. Vlado piše:

    Kada će se napokon političarima probuditi savjest pa da krenu rješavati konkretne probleme?

  2. Vlado piše:

    Treba podići trošarine na nove automobile pa da bude sve više starih auta na cestama.

  3. Vlado piše:

    Treba podići cestarinu na auto cestama pa da što više bude tegljača u naseljenim mjestima.

  4. Vlado piše:

    Evo dogodilo se opet. Sada pratite koliko će dana policija kontrolirati promet.

  5. Vlado piše:

    Kada kreće gradnja nogostupa u Ulici Braće Radića u Žabnu? Načelniče da li vi svoju djecu puštate s biciklom među kamione?

  6. Vlado piše:

    Kada kreće izgradnja kružnog toka u središtu Sv. I. Žabnu? Ili je to još jedan predizborni trik ala Sanader i ekipa.

  7. Vlado piše:

    Znate li da lokalna samouprava, dakle načelnik i ostala svita, može pokrenuti postupak za smanjenje brzine na nekoj prometnici? A znate li i da se bliže lokalni izbori?

  8. Vlado piše:

    Kada ste zadnji put vidjeli policiju da kontrolira promet u Ulici Braće Radića u Sv. I. Žabnu?

  9. Vlado piše:

    Danas u jutro idem iz centra i skrećem prema pekari, iza mene ide auto , tip u golfu pretječe auto iza mene i skoro pokupi mene. DOSTA JE TERORA NEODGOVORNIH VOZAČA

  10. Vlado piše:

    Ljudi! Vrijeme je da se pokrenemo i pokušamo smanjiti brzinu na 50 km/h u Ulici Braće Radića u Svetom Ivanu Žabnu. Dosta terora kamiona i neodgovornih vozača.

  11. Vlado piše:

    Da li je itko iz općine Sveti Ivan Žabno upoznat sa prometom u Ulici Braće Radića

Komentari su zatvoreni.