Reakcija čitatelja – gust promet kroz Sv. Ivan Žabno

12971040_1222563437784323_2066395931913242671_o-744x496_teretni_kamioni_tranzitPotaknut nedavnim napisom o prometnoj nesreći u naselju Kuštani u općini Sveti Ivan Žabno, u redakciju portala nam se javio mještanin iste općine koji stanuje u vrlo prometnoj ulici Braće Radića, kod raskrižja za skretanje na željezničku stanicu.
– Svakodnevno sam svjedok kriznih situacija u prometu na ovoj cesti, da ne govorim o teškim prometnim nesrećma s poginulim osobama. Otac sam desetogodišnjeg djeteta i mene je strah pustiti je samu na ulicu ili u školu, iskazao je zabrinutost.

Mještanin Sv. Ivana Žabna navodi da obližnji pješački prijelaz vozači u pravilu ne poštuju, a neki su čak i bezobrazni ako netko želi prijeći cestu. Cestom sve više prometuju velika teretna vozila, kamioni stranih registracijskih oznaka – bugarskih, rumunjskih, mađarskih, srpskih, koji su u tranzitu kroz Koprivničko-križevačku županiju, a promet je najgušći u vremenima 21:00-22:30 i 5:00-6:30 sati, kad u jednoj minuti prođe desetak do petnaestak velikih kamiona.
– To su cestovne krstarice koje prevoze brodske kontejnere. Od njihove težine kuće se tresu kao da je potres, opisuje dalje naš čitatelj.

Čitatelj se pita zašto policija ne provjerava masu tih kamiona i tvrdi da ta cesta ne podnosi takav pritisak. Dodatnu opasnost za sudionike u prometu vidi u ograničenju brzine postavljenom na 70 km/h koje vozači, prema njegovim riječima, rijetko poštuju.
– Mislim da je 70 km/h prevelika brzina u naseljenom mjestu, a pogotovo gdje je pješački prijelaz. Zašto policija ne provjerava brzinu u mojoj ulici?

Očitovanje PU koprivničko-križevačke

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, obzirom na veliku frekvenciju vozila i događanje prometnih nesreća s najtežim posljedicama zabilježenih nekoliko godina unazad, posebnu pozornost posvećuju nadzoru prometa na državnoj cesti D 28, a posebice u Ulici braće Radića u Svetom Ivanu Žabnu.

Policijski službenici u Ulici braće Radića u Svetom Ivanu Žabnu, sukladno mogućnostima, kontinuirano vrše nadzor brzine kretanja, nadzor alkoholiziranosti vozača, mladih vozača, poštivanja prednosti prolaska, te nadzor teretnih vozila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka vrši nadzor najviše dopuštene mase, osovinskog opterećenja i dimenzija vozila u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta, obzirom da ista ne raspolaže potrebitom opremom za vršenje rečenog nadzora.

Policijska uprava koprivničko-križevačka ne utvrđuje ograničenja brzine kretanja, već isto, sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, određuje koncesionari prometnica odnosno u ovom konkretnom slučaju Hrvatske ceste d.o.o. – Poslovna jedinica Varaždin.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Vlado
Vlado

Kada će se napokon političarima probuditi savjest pa da krenu rješavati konkretne probleme?

Vlado
Vlado

Treba podići trošarine na nove automobile pa da bude sve više starih auta na cestama.

Vlado
Vlado

Treba podići cestarinu na auto cestama pa da što više bude tegljača u naseljenim mjestima.

Vlado
Vlado

Evo dogodilo se opet. Sada pratite koliko će dana policija kontrolirati promet.

Vlado
Vlado

Kada kreće gradnja nogostupa u Ulici Braće Radića u Žabnu? Načelniče da li vi svoju djecu puštate s biciklom među kamione?