Loš vikend za košarkaše

five4kids_petaka_za_djaka_kosarka_cedevita_radnik_IMG_0159_Ovog vikenda je započeo drugi dio prvenstva za košarkaške klubove našeg grada, Radnik je na domaćem terenu odigrao utakmicu protiv Grafičara, dok su Križevci putovali u Šibenik kod Jollyja. Nažalost ni jedni ni drugi nisu imali sreće.
U prvoj subotnjoj utakmici u popodnevnim satima, Radnik je ugostio Grafičar iz Ludbrega, prvu ekipu dosadašnjeg djela prvenstva. Gosti su bili apsolutni favorit, te su od početka kontrolirali rezultat. Na kraju je na semaforu pisalo 96:62 za momčad Dražena Cesara. Prvo ime susreta je bio Luka Prprović koji je upisao 25 poena za svoju ekipu. Kod domaćina jedini dvoznamenkasti strijelac je bio Marko Kirin s 14 ubačaja.
U sljedećem kolu Radnik gostuje kod Koprivnice, ekipe koju su u prvom djelu porazili s 21 razlike.

KK_Krizevci_kosarka_A1_ligaPar sati kasnije, u Šibeniku, nastupili su košarkaši Križevaca i Jollyja. Šibenčani su se osvetili za poraz iz prve utakmice ove sezone, zamrznuli su Žapce na -38. Po prvoj smo četvrtini mogli vidjeti u kojem smjeru utakmica ide, naime, Bankari su gostima dopustili samo sedam poena u toj dionici.
Razlika u kvaliteti ovih dviju momčadi je velika, s obzirom na to da jedni ciljaju Ligu za prvaka dok se drugi bore za ostanak u istoj.

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili novi igrač Jollyja, Paul Miguel i Luka Katura, obojica su upisali 19 poena. Kod poraženih se najviše istaknuo povratnik u Križevačke redove, Goran Fodor, s 15 poena.
Izabranici Luke Bujasa moraju čim prije zaboraviti ovo gostovanje i okrenuti se najbitnijoj utakmici ove sezone, onoj protiv Slavonskog Broda idući vikend.

Radnik – Grafičar 62:96
Radnik: Pomper, Jukić 7, Nervo 8, Tomas 5, Vragović 1, Beljo 4, Deković 4, Prstec 2, Kirin 14, Jericha 9, Kovačević, Maksić 8.
Grafičar: Matija Novak 4, Bušić, Bačani 7, Dijanušić 16, Mihalić, Poljak 14, Štefan 12, Kokolek 8, Mario Novak 5, Slatina 5, Prprović 25

Jolly – Križevci 96:58 (29:7; 53:24; 70:41)
Jolly JBS: Gulam 8, Roso 2, Miguel 19, Katura 19, Kozić 3, Vrlika 11, Surina, Bubalo 12, Vrsaljko 7, Perković 3, Cinac 12.
Križevci: Konjević 11, Matoić, Palčić 2, Palac, Čusek 11, Proleta 2, Fodor 15, Kapelari 4, Maslić 2, Gašpar 5, Jurjević 2, Kapusta 4.

Vezano
3 komentara
  1. Brancin piše:

    Radnik je na jednako amatersko-niskim granama kao i nogometaši. To kaj igraju drugu ligu ne znači puno jer ima 5 drugih liga u Hrvatskoj, 60 klubova ukupno. A nogometnih drugoligaša i trećeligaša ima otprilike jednako toliko, ako ne i manje. A NK Križevci su odmah rang ispod 3.lige čime se jasno vidi da su na istom dnu kao i Radnik

  2. JOSO piše:

    Bravo Radnik. Sve zasluga velecijenjenog izdajnika hrvatske košarke Ante Tomasa koji je privatiziral klub i oteral 30-ak dobrih igrača kroz zadnjih par godina. Nema napretka za klub dok god se Antiša ne makne

    1. Slatki piše:

      To ti je isto da se mamič makne iz dinama ali ante je legenda košarke samo da radnik ne završi kao nogometaši križevca

Komentari su zatvoreni.