Rušenje starog kompleksa i odlazak ‘Mlinara’ je događaj 2013. u Križevcima!

Stari_Mlinar_rusenje_by_Branko_Spoljar_Vektor_StudioKriževčani svoje simbole ne zaboravljaju, pogotovo kad nestaju pod bagerima “(super)konzumerizma” i zbog nemara lokalnih političara za kruh naš svagdašnji, stoljetni…

Rušenje kompleksa Starog Mlinara na križanju Grdenićeve i Smičiklasove ulice, kojeg su činili stari silos i objekti industrijske arhitekture, te prateća skladišta, i odakle je prije više od sto godina krenula mlinsko-pekarska industrija koja je danas možda i najjača u Hrvatskoj, čitatelji portala Križevci.info ocijenili su najvažnijim događajem u 2013. godini. Za taj Događaj.info, zahvaljujući kojemu na križevačkom obzoru više nema jednoga znamenitog tornja silosa i objekata koji su govorili o križevačkom proletarijatu koji nam je donosio najbitniju hranu, glasalo je 98 čitatelja. U ovom izboru je ukupno glasovalo 338 čitatelja.

Hedona01-novaTV

No, važnost stasanja nove prehrambene tvornice, ili barem pogona koji je u gradu osigurao i radna mjesta, čitatelji portala također su visoko vrednovali. Lani je počela s radom čokolaterija Hedona, odličan, doslovno slatki primjer društvenog poduzetništva, projekt Udruge invalida Križevci koji svakodnevno osvaja sladokusce svojim originalnim pralinama i čokoladama. Čokoladni proizvodi Hedona kupuju se za osobno uživanje, kao neodoljivi dar, nose se kao križevački suvenir, a od njih je bolje i zaposlenima, križevačkim osobama s invaliditetom. Križevčanima i njihovim gostima to je tim veća čast i slast jer je Hedonom poboljšan i ekonomski i društveni aspekt života osoba s invaliditetom. Njihov uspjeh osigurao im je drugo mjesto u ovom izboru portala.

Tamburaski_orkestar_Glazbena_skola_35_godina_IMG_0591_

Križevačko glazbeno školstvo postoji već točno 200 godina, organizirano je davne 1813. kao križevački Musikverein, Glazbeno društvo, a veći dio 20. i u 21. stoljeću djeluje kao Glazbena škola Alberta Štrige. Već desetljeće uz osnovnoškolski djeluje i srednjoškolski odjel, a ustanova obrazuje glazbenike, nudeći im razvoj vještina na velikom rasponu instrumenata i kvalitetno oblikovanje vokalnih sposobnosti. Križevačka Glazbena nije samo odgojno-obrazovni faktor, već i jedan od najznačajnih proizođača gradske kulturne ponude. Njeni su polaznici, kako sadašnji tako i bivši, te nastavnici i profesori, muziciranjem i pjevanjem pronositelji dobroga glasa Križevaca. To su i čitatelji portala nagradili svojim glasovima koji su cjelokupni skup zbivanja uz 200. obljetnicu organiziranoga glazbenog školstva u gradu svrstali na treće mjesto izbora Događaj.info 2013. godine.

Dogadjaj_info_godine_2013_izborDOGAĐAJ.INFO 2013. – konačni poredak
1. Rušenje kompleksa “Starog Mlinara” i odlazak pekarske industrije “Mlinar” iz grada
2. Otvorena čokolaterija Hedona Udruge invalida Križevci, primjer socijalnog poduzetništva
3. 200 godina organiziranog glazbenog školstva u Križevcima
4. Novo, besplatno kino u Multimedijskom kulturnom centru pri Gradskoj knjižnici
5. U Križevcima pokrenut nacionalni “Biciklistički registar” za zaštitu bicikala od krađe
6. Osnovan i vrlo aktivan Županijski Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)
7. Koncert svjetskog gitarističkog virtuoza Stochela Rosenberga u Križevcima
8. Tehnološke inovacije za turiste – novo web sjedište, internetski “hot spot” i mobilna aplikacija
9. Održan 1. međunarodni karate turnir “Križevci Open”
10. Humanitarnom akcijom Socijalne zadruge Humana Nova prikupljena tona starog tekstila

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Viktor Prevarić
Viktor Prevarić
Hrvoje Belani
Hrvoje Belani

NA križevci.info PONOVNO BIRALI OSOBU I DOGAĐAJ GODINE: http://www.radio-koprivnica.hr/index.php?idVijesti=18093&page=komentari

Mamlaz
Mamlaz

A kaj SDP-ovci nisu ljudi?

imt533
imt533

A vi sdp-ovci ste kao nojevi, zagnjurite glave u zemlju i ništa ne vidite niti čujete….piše u tekstu da je za taj događaj.info glasalo 98 ljudi, a ja napisal da nije to 98 ljudi nego 98 sdp-ovaca…;)

muz z Bockovca
muz z Bockovca

Kak bi Mamić reko …..i vas sdpovce isto…..

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Kak bi Mamić reko… i vas muze z bockovca isto…