(FOTO) U tri i pol godine posadili 220 stabala

Tridesetak Križevčana, među kojima roditelji s djecom i učenici OŠ Ljudevita Modeca s ravnateljem Goranom Ljaljićem i profesoricom Vedranom Rađom uz stručne savjete Marije Vragović iz Komunalnog poduzeća, posadili su jučer 15 mladih stabala u sklopu „Tjedna kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ U akciju su se uključili i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Krešimir Brunović, članovi Gradskog vijeća i KLIK-a. Najmlađi ljubitelj prirode koji je uz pomoć roditelja iskopao rupu i posadio stablo je Frane i ima samo dvije i pol godine.
Cilj ove akcije je ozelenjivanje gradskih površina, a kroz do sada tri uspješno provedene ovakve akcije, u Križevcima je posađeno 81 novo stablo.
„Sadnju drveća provodimo i mimo ove kolektivne akcije. Tako smo u protekle tri i pol godine posadili više od 220 stabala, a to je i na tragu naše ideje da stvorimo zeleni grad sa što manjom emisijom ugljičnog dioksida. Važno je da se ovim akcijama pridružuju i mladi jer tako prepoznaju važnost sadnje drveća za urbani način života“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Akciju su organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci u sklopu nacionalne kampanje „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ koju provodi Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj“.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Lns piše:

    Bravo !!!!!!!!!

Komentari su zatvoreni.