Križevački Punoglavci treći u Italiji

KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija_1Križevački najmlađi, popularni Punoglavci, sudjelovali su na 16. izdanju tradicionalnog  “Torneo della Befana” – minibasket turniru za Sveta tri kralja na kojemu su osvojili 3. mjesto u konkurenciji od čak 48 ekipa.
Turnir se održavao od 2. do 5. siječnja u okolici Padove, točnije u Santa Maria di Sali. Nastupilo je 48 ekipa iz svih regija Italije te iz inozemstva, a Križevci su prvi put zaigrali na ovom sjajnom turniru.

Pod vodstvom trenera Mateja Bolčića i Tomislava Matoića, Žapci su već prvi dan upisali dvije pobjede, prvu protiv Pallacanestro Favara 61:54 i drugu protiv domaćina Jolly basketa 48:25. Drugi dan turnira ista priča, dvije utakmice – dva nova protivnika poražena. Ovoga puta to su bili Dolphinsi, izgubili su 51:35, te Collegno koji su poraženi rezultatom 58:36. Vrijedi spomenuti briljantno odigranu utakmicu Noe Svobode koji je u toj pobjedi ubacio čak 41 poen u samo 16 minuta igre!

KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija_2Nakon Coollegna uslijedilo je polufinale gdje su, nažalost, poraženi. No, ne možemo im zamjeriti s obzirom na to da su izgubili od ekipe SS Mens Sana 1871 Siena koja je podmladak Euroligaša Montepaschija iz Siene. Iako su na poluvremenu bili izjednačeni, nisu imali snage u ostatku utakmice te su na kraju poraženi 66:58. Preostala je borba za 3. mjesto protiv momčadi Reyer Venezia. U vrlo napetoj utakmici Punoglavci su uspjeli izvući pobjedu 47:41 i slavlje je moglo početi.

No tu nije kraj, nakon podjela medalja, nagrađivan je i najbolji igrač turnira, nagradu koju je potpuno zasluženo dobio Noa Svoboda. Ovaj igrač rođen 2003. godine je po riječima mnogih najveća nada križevačke škole košarke, a ujedno je i mlađi brat Ivana, koji trenutačno igra za Zabok.
Na kraju, svakako treba pohvaliti odličnu organizaciju. Preko 800 dječaka će imati u sjećanju ovo lijepo košarkaško iskustvo.(Crosarka.com)

Noa_Svoboda_KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.