Gradsko društvo Crvenog križa u subotu i nedjelju prikuplja materijalne donacije za pomoć izbjeglicama

Crveni Križ

Iz Gradskog društva Crvenog križa Križevci obavještavaju da će u subotu 19. 9. 2015. od 9-12 sati te u nedjelju 20. 9. 2015. od 9-12 sati prikupljati materijalne donacije u prostorijama društva, Ulica Franje Račkoga 22 u sklopu akcije Hrvatskog Crvenog križa „Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske“. Novčane donacije je moguće donirati uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X, internetskim donacijama na www.hck.hr, kao i donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen).

Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava Hrvatski Crveni križ osigurat će za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Hrvatski Crveni križ prikuplja i materijalne donacije. Građani mogu donacije donijeti u njima najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. (Adresar društava nalazi se na našim stranicama s desne strane.) U Gradu Zagrebu donacije se mogu donijeti u Sabirni centar Siget 18A, Super Andrija – radnim danom od 9 do 18 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 16 sati.

Tvrtke koje žele donirati navedene proizvode, pozivamo da se jave na e-mail: redcross@hck.hr ili
prikupljanje-sredstava@hck.hr

Popis artikala koje se prikuplja:

Tost/dvopek
Sir u listićima
Riblje konzerve
Pileće paštete
Datulje/grožđice
Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
Suhi keksi – mini pakiranje
Mini sapun
Maramice za dezinfekciju bez alkohola
Gel za dezinfekciju bez alkohola
Dječje pelene u različitim veličinama
Higijenski ulošci

Hrvatski Crveni križ neće prikupljati niti distribuirati ništa osim gore navedenih artikala.

Molimo građane da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.

Hrvatski Crveni križ unaprijed se zahvaljuje svima onima koji će odgovoriti na ovaj apel.

Pozivaju se osobe koje žele volontirati u prihvatu i pomoći migrantima, a znaju arapski, farsi, somalijski, paštu i urdu jezik, da se jave Ministarstvu socijalne politike i mladih, na telefon: 01/5557-243 i 01/5557-104.

Telefonski operater: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058. Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda i uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.