Grad pomaže poduzetnicima do strojeva i opreme

 

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_KrizevciKRIŽEVCI – Kao novu mjera poticanja gospodarstva, gradska uprava u Križevcima prošle je godine pokrenula sufinanciranje nabave strojeva i opreme poduzetnicima, a jučer su po drugi puta dodijeljene kune za te namjene odabranima na javnom natječaju. Ugovore s vlasnicima pet obrta i tvrtki potpisao je gradonačelnik Branko Hrg, te tom prilikom istaknuo da baš mali i srednji poduzetnici te obrtnici uz lokalnu i državnu potporu mogu najbrže otvarati nova radna mjesta. Također, najavio je da će Grad unatoč ograničenom novcu nastojati i ubuduće zadržati ovakva i slična ulaganja u gospodarstvo, po kojima se Križevci izdvajaju među lokalnim samoupravama. Na natječaj za sufinanciranje nabave strojeva i opreme stiglo je deset prijava, a nakon ocjenjivanja potpore u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 82 tisuće kuna dobilo ih je pet. Potpora se mogla ostvariti do 25% vrijednosti ulaganja, ili najviše do 50 tisuća kuna.(RKC)

Vezano
7 komentara
  1. Aspro piše:

    Majke ti!
    Dajte Vi meni neku paru i stručni savjet kak da ja otvorim firmu i da postanem,jelte,ugledni i uspješni poduzetnik(nije bitno mali-srednji-veliki ili XXL) pa da i ja uberem lovicu od te pomoći ili poticaja,ki vrak!
    Izgleda da je največa jebada uspostaviti nekakvu firmu a dalje sam peglaj,malo pomore grad,malo županija a malo i neka stranka,boli me dupe koja kad su sve isto smeće!
    Čestitam sretnim dobitnicima a ostalima više sreće drugi put uz skladbu”Get Lucky” od famoznog i svemirski poznatog dvojca Daft Punk-a!!

    1. obrtnik piše:

      Kaj ti je to problem pa sad firmu otvoriš za pol vure, za dve vure dobiš plac u industrijskoj zoni, za četri dana ti grad da lovu kao početni kapital… jedino kaj moraš pričekat da naprave trafostanicu tak da isprva zemeš sa sobom par svijeća i đepnu lampu. I sad samo jedan poučak… ako se na ovo odlučiš odi prvo kod Vuka i potpiši pristupnicu u HSS, u protivnom savjeti ne vrijede.

  2. batifjaka piše:

    Načuh, da Husinci ignoriraju gradski odbor HDZ-a jer je 80% izabranog odbora bez srednje škole,a ostatak je školovanih koji nemaju pojma o potrebama grada i kako politika funkcionira .Ukratko rečeno HDZ se “raspa”.

    1. Rvat katolik piše:

      Nema veze što oni njih ignoriraju, kad njih oboje po nalogu tih neškolovanih iz njihovog gradskog odbora moraju stalno virit Hrgu iz guzice. To se je vidjelo na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća kada Husinci po naređenju Hrga kako se je poslije hvalio po gradu, nisu smjeli podržati kandidata HDZ-a Roku Bašića za predjsdnika vijeća već su glasali za Guzolića. HDZ se ne raspada, on samo postaje podružnica ove seljačine Hrga i paravan za obmanu vlastitih glasača. Najžalosnije od svega je što su jedan tako ugledan liječnik kakav je doktor Husinec i njegova supruga također ugledna i cijenjena osoba u gradu, sada spali na to da budu osobe bez vlastitog stava i mišljenja, najobičniji podrepak jednom neškolovanom Hrgu i da ih mladež njihovog koalicijskog partnera naziva klokanima a oni moraju šutjeti. Tužno je to za ljude koji su svojim radom zadužili mnoge u Križevcima, da sada nakon toliko godina predanog i poštenog rada pljuju po svemu što su radili svih ovih godina.

  3. Obučar piše:

    A kako ti to misliš da se kaže tko je dobio i koliko pomoći, pak bitno da to zna naš vrli gradonačelnik koji je bio pisac natječaja, komisija za odabir i ovlaštena osoba za potpisati ugovore i to je dovoljno informacija za svekoliko pućanstvo, pa vidiš da nas gradonačelnik neće opterećivati sitnicama. 🙂 Ljudi moji čitam tu komentare i sramota me kad vidim koliki je to mulj, smeće i kaljuža u sadašnjoj gradskoj vlasti. Poznajem Roku Bašića kao odanog HDZ-ovca i pripadnika stranke HDZ, sada mi postaje puno jasnije zašto ga je trebali izolirati, smjeniti i izbaciti iz stranke. Čak niti taj odani stranački vojnik nije mogao trpjeti sve to što nam Hrg i klapa rade. Bravo Roko beježi od bagre nisu zaslužili da budeš više među njima.

  4. kumić obajgor piše:

    pa dobro dali se moze znati koje su to firme dobile paru??i po kojim kriterijima??opet mi se vidi da je neko dobil od suseda iz gornjeg grada lovu po sistemu evo ti lova bespovratno al pol mi vratis a nekom se sredi posel u znamo svi gde,,,

Komentari su zatvoreni.