Osnovci Orehovca snimili film ‘Tjelesni u betonskom hodniku već 49 godina’

Tjelesni_na_betonskom_hodniku_Sveti_Petar_OrehovecTijekom veljače i svibnja 2013. filmska grupa OŠ Sveti Petar Orehovec snimila je desetominutni film “Tjelesni na betonskom hodniku već 49 godina” o neprikladnim uvjetima u kojima se održava nastava tjelesne i zdravstvene kulture. Autori filma su Luka Kemenović, Ana-Marija Ferenčak, Lucija Hrg i Veronika Puškar, a mentor je Stojanka Lesički. Filmska grupa djeluje tek jednu školsku godinu i ovo joj je bio prvi uradak. Vrijedi ovdje spomenuti da je, uz filmsku grupu, u školi vrlo aktivna i novinarska grupa, koja uređuje školski list “Klinček”.

Film “Tjelesni na betonskom hodniku već 49 godina” je kao jedini predstavnik iz Koprivničko-križevačke županije tijekom rujna, listopada i studenog gostovao na četiri festivala dječjeg filmskog stvaralaštva: Smotri hrvatskog školskog filma u Sinju u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 51. reviji filmskog stvaralaštva djece u organizaciji HFS-a u Kutini, Malom DOKUart-u u Bjelovaru, gdje je dvoje učenika sudjelovalo i na petodnevnoj filmskoj radionici koju su vodili režiser Damir Čučić i snimatelj Boris Poljak te na Festivalu prava djeteta u Koprivnici, gdje se u sklopu festivala film prikazivao u Cinestar kinima u devet hrvatskih gradova i tom ga je prilikom vidjelo preko šest tisuća djece.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Liljana piše:

    Za takve uvjete se zahvalite čelnicima drage županije kojoj ste zadnja rupa na svirali bili i bit ćete nadalje jer niste dobili Hss-vo vodstvo uopćini a ono je još gore od ovog!

Komentari su zatvoreni.