Gimnazijalci prodavali palačinke za pomoć afričkoj djeci u školovanju

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200780Učenici 2.a razreda Gimanzije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima osmislili su zanimljivu aktivnost prikupljanja financijskih sredstava za siromašnu djecu Afrike te su u petak, 20. prosinca 2013. godine u prijepodnevnom turnusu u holu škole svojim školskim prijateljima i nastavnicima pekli i prodavali palačinke.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200799– Učenici su pokazali svoje umijeće pripremanja slasnog doručka, a ujedno su uz rad, međusobno druženje i topli obrok prikupili oko 600 kuna kako bi djeci u Etiopiji osigurali školski pribor i ostale potrepštine za nastavak školovanja, rekla je školska povjerenica projekta Željka Širola.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200774UNICEF u Hrvatskoj provodi mnoge akcije kako bi sva djeca, već od prvih dana života, dobila priliku odrastati u sigurnome i poticajnom okruženju. Od 2008. godine Ured UNICEF –a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno – obrazovnim institucijama, prikuplja sredstva za projekt “Škole za Afriku”. Njime se djeci iz 13 afričkih zemalja želi osigurati jedno od temeljnih prava – pravo na obrazovanje. U protekloj je godini projekt podržalo više od 80 tisuća djece iz cijele Hrvatske.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200777Križevačka gimnazija je od ove školske godine aktivni sudionik ovog velikog projekta. Tijekom cijele školske godine bit će održavana predavanja i kreativne radionice kako bi se učenici što više osvijestili o potrebama djece svih životnih dobi u Africi. Na kraju nastavne godine završit će se velikim sportskim turnirom koji će organizirati sami učenici.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200791Djeca na zanimljiv i poučan način imaju priliku doprinijeti kroz organiziranje različitih aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć svojim vršnjacima u Etiopiji. Novac koji prikupe uporabit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna će se briga voditi o djevojčicama kojima je više od dječaka uskraćena mogućnost obrazovanja.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200771UNICEF je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u više od 190 zemalja i područja kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. S više od 6 desetljeća iskustva u kriznim situacijama na terenu, UNICEF spašava živote djece na područjima pogođenim prirodnim katastrofama i sukobima. Vrijedi napomenuti da se UNICEF u potpunosti financira donacijama pojedinaca, poduzeća, zaklada, udruga i vlada.

Gimnazija_palacinke_humanitarna_akcija_PC200785

Vezano

Komentari su zatvoreni.