Unatoč par težih djela, sigurnost zadovoljavajuća

stop_policija_kontrola_prometaKOPRIVNICA – Unatoč nekoliko težih kaznenih djela, u Policijskoj upravi zadovoljni su stanjem sigurnosti u županiji tijekom studenoga, kazao je na redovnom mjesečnom druženju s novinarima glasnogovornik Dražen Laljek. Podsjetio je na najteža i ono sa smrtnim ishodom.
– Riječ je o onom jednom kaznenom djelu ubojstva na području Križevaca i izdvojio bih i dva kaznena djela razbojništva; jedno na području Križevaca, jedno na području Koprivnice. No zadovoljni smo s činjenicom da smo ubrzo počinitelje tih kaznenih djela, odnosno osumnjičene osobe priveli nadležnim tijelima, rekao je glasnogovornik.

Zbog 78 kaznenih djela prijavili su 53 osobe, a materijalna šteta iznosi nešto više od milijun i 100 tisuća kuna. U studenome je zabilježeno i manje prometnih nesreća; u njih 48 stradalo je 27 osoba, a teže su ozlijeđena dva vozača i dva putnika, rekao je Laljek.
– Imamo jedan zamjetan pad ovih najtežih posljedica koje nam i jesu najznačajnije za nekakvu ocjenu stanja sigurnosti – u 11 mjeseci ove godine imamo šest smrtno stradalih, dok je prošle godine u tom istom razdoblju bilo devet, a ukupno 10 na godišnjoj razini, sažeo je D. Laljek.

Pod utjecajem alkohola bilo je znatno manje sudionika u odnosu na godišnji prosjek. Tijekom studenoga policajci su zapisali 928 prometnih prekršaja; 189 vozača isključuli su iz prometa, kao i 68 vozila, te oduzeli 112 vozačkih dozvola. Policijska statistika u 11. mjesecu bilježi i manje kršenja javnog reda i mira u odnosu na listopad. Unatoč tome, kaže Laljek, na godišnjoj razini bilježe još uvijek 22%-no povećanje broja tih prekršaja. Pri to m najveće povećanje je u djelu prekršaja prosjačenja; makar to nisu velike brojke Laljek kaže da je zabrinjavajući značajni porast broja prekršaja drskog ponašanja, a pad imaju jedino u broju prekršaja tučnjava.

Iako je sezona grijanja u punom jeku, studeni nije donio porast broja požara; zabilježeno ih je šest s ukupnom štetom od oko 170 tisuća kuna. O padu najbolje govori podatak da ih je lani gorjelo 248, a ove godine 86, što je pad od čak 65%.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.