Hoće li nova godina u Križevcima biti sigurna kao stara?


Stanje sigurnosti Križevčana i njihove imovine tijekom prošle godine bilo je zadovoljavajuće, a zbog broja od ukupno 228 kaznenih djela, koliko su ih 2008. godine zabilježili policajci tamošnje postaje, čak i najbolje u posljednjih osam godina. Rečeno je to i prihvaćeno na prvoj ovogodišnjoj sjednici Poglavarstva, na kojoj je članove o pozitivnim pokazateljima sigurnosti izvijestio načelnik Policijske postaje Abel Car. Istaknuo je da je općeg kriminaliteta, primjerice teških krađa i krađa, te oštećenja stvari puno manje nego prijašnjih godina. Isto tako narušavanja javnog reda i mira bilo je najmanje u zadnjih osam godina, pogotovo u zonama ugostiteljskih objekata.

Dobre podatke o kretanjima pojedinih vrsta kriminaliteta za prošlu godinu slijedi i stanje u prometu.
– Prometna problematika je isto tako izuzetno povoljna, tu smo u europskim standardima. Mi tijekom prošle godine nismo imali ni jednog poginulog na našim cestama i tu smo ispunili očekivanja Nacionalnog programa cestovne sigurnosti, naveo je načelnik Car.

Na žalost, zbog jedne već poginule osobe, ovogodišnji podaci o stanju u prometu neće biti na razini 2008-me, a slično je i sa gospodarskim kriminalitetom.
– U današnje vrijeme, kada je važan svaki ugovor o nekoj poslovnoj suradnji, da se proda neka roba, naši gospodarstvenici jednostavno često puta ne provjeravaju s kim imaju posla i onda ostanu oštećeni i po nekoliko stotina tisuća kuna, podsjetio je načelnik križevačke Policijske postaje.

Prema njegovom izviješću, te trendove slijede i oni u zloporabama opojnih droga.
– Manji je, minimalan broj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, no međutim moram upozoriti da naše kriminalističko-obavještajne informacije u zadnje vrijeme sve više upućuju na prisutnost droga na našem području, od Kalnika pa do Križevaca i tu su čak u pitanju i neke teže droge, ne samo marihuana, već je tu i heroin, tzv. speed, itd.

Pored pojačane policijske represije protiv trgovine i korištenja narkotika, načelnik Abel Car izrazio je nadu da će svoj doprinos tome dati i nedavno osnovano gradsko Vijeće za prevenciju (RKC).

Vezano

Komentari su zatvoreni.