Srednjoškolci na Danu otvorenih vrata COOR-a

COOR_Dan_otvorenih_vrata_1Danom otvorenih vrata Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci obilježio je 3. prosinca 2013. Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Među posjetiteljima i sudionicima radionica održanih tog dana u Centru bili su i učenici srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci. Desetak učenika u zajedno s nekoliko učenika iz križevačke gimnazije, roditeljima i prijateljima učenika Centra sudjelovali su u radionici u kojoj su izrađeni ukrasi za bor i drugi božićni ukrasi.

COOR_Dan_otvorenih_vrata_2Radionica je započela u 9 sati, a završila oko 11 sati kićenjem bora i druženjem uz sok, grickalice, glazbu i ples. Neki od srednjoškolaca već su bili gosti Centra i rado su se ponovo družili s učenicima s kojima su već ostvarili odličnu komunikaciju i suradnju, ali i srednjoškolci koji su prvi put došli ubrzo su se sprijateljili. Uz kreativni rad bilo je i pjesme, plesa, smijeha.

COOR_Dan_otvorenih_vrata_5Cilj ovog susreta za srednjoškolce obrtničke škole bio je prepoznati bogatstvo u različitosti, izraziti vlastitu kreativnost te razviti odnos povjerenja, solidarnosti i suradnje s učenicima s posebnim mogućnostima. Da je cilj ostvaren pokazuju fotografije, široki osmjesi i snažan osjećaj zadovoljstva, velika upornost u kreativnom izražavanju, odluka da ostanu „ipak još malo“ duže od dogovorenog vremena i izjave nekih učenika, srednjoškolaca:

COOR_Dan_otvorenih_vrata_3„Ja sam u početku bila ukočena, a kasnije sam i plesala s njima. Oni su tako opušteni.“
„Ja nisam znao da sam ovako kreativan“
„Mislim da ovi učenici to rade bolje od mene…“
„Zašto nas nitko prije nije vodio u Centar?“
„Nisam očekivala ovako lijep doček…“
„Kad ćemo opet doći?“

COOR_Dan_otvorenih_vrata_7Nema nam druge nego navraćati i u drugim prigodama. To neće biti teško jer prigoda je mnogo, a i vrata Centra otvorena su, ne samo jedan dan u godini. Šteta je ne odškrinuti ih češće.

COOR_Dan_otvorenih_vrata_4

20 godina CSF
Vezano
5 komentara

Komentari su zatvoreni.