Predsjednik Josipović uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima

Odlikovanja_braniteljima_Predsjednik_RH_2013-11-29_Marijan_Belani_2Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je (u petak 29. studenog 2013. op.ur.) odlikovanja četvorici umirovljenih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, istaknutih branitelja iz Domovinskog rata i pripadnika Operativne grupe „Posavina“. Brigadni general Rudi Stipčić odlikovan je Redom bana Josipa Jelačića, bojnik Stjepan Petters Redom hrvatskog križa, a bojnik Marijan Belani i satnik Zdravko Lojna Redom hrvatskog trolista.

Odlikovanja_braniteljima_Predsjednik_RH_2013-11-29_Marijan_Belani_1Obraćajući se odlikovanima Predsjednik Josipović kazao je da je današnji susret ujedno prigoda za podsjećanje na sve poginule i ranjene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Pripadnici Operativne grupe „Posavina“ su u izrazito teškim i rizičnim okolnostima obavili niz zahtjevnih zadaća u obrani Domovine. Danas uručena odlikovanja kao i odlikovanja još ranije dodijeljena pojedincima i postrojbama iz sastava OG „Posavina“ na jasan način svjedoče o značaju njihovog ukupnog doprinosa tijekom Domovinskog rata.
U ime odlikovanih zahvalio se umirovljeni brigadni general Stipčić, kazavši da su danas uručena odlikovanja veliko priznanje i svim suborcima iz OG „Posavina“.

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. sdpfuker piše:

    Sveprisutni Topolovec….narodni heroj

  2. cuma piše:

    Čestitam, križevačkim braniteljima na čast,,,,

Komentari su zatvoreni.