Od danas do subote sakupljanje starog tekstila

Humana_Nova_tekstil_tekstilni_otpad_sakupljanjeSocijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, Podružnica Koprivnica, i Komunalno poduzeće d.o.o.Križevci pozivaju građane na akciju sakupljanja starog tekstila, odjeće i obuće koja će se održati na Reciklažnom dvorištu Komunalnog poduzeća u Cubincu, radnim danom od 8 do 14 sati te u subotu od 8 do 12:30 sati. Cilj akcije je smanjenje tekstilnog otpada na odlagalištima otpada te pomaganje društveno isključenim skupinama da se uključe na tržište rada.
– Dajte svoj doprinos. Donirajte, reciklirajte i pridonesite otvaranju i očuvanju radnih mjesta i našeg okoliša!, ističe u pozivu voditeljica podružnice zadruge Sonja Hlebar.

Socijalna zadruga Humana Nova se bavi sakupljanjem, sortiranjem, recikliranjem tekstilnog otpada i proizvodnjom inovativnih tekstilnih proizvoda te redizajnirane odjeće. U procesima sortiranja tekstilnog otpada te procesima proizvodnje zaposlene su osobe sa invaliditetom i druge društveno isključene skupine čime im je omogućen dostojanstven i ravnopravan život.
Ovakvim akcijama zajednički doprinosimo očuvanju okoliša, smanjujemo količine tekstilnog otpada na odlagalištima i utječemo na racionalnije korištenje prirodnih resursa potrebnih za proizvodnju tekstila, odjeće i obuće.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.

Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Ivana Šiković
Ivana Šiković

Ivana Šiković liked this on Facebook.

Žaneta Baršić-Schneider
Žaneta Baršić-Schneider

Žaneta Baršić-Schneider liked this on Facebook.

Romana Hunjak Kučar
Romana Hunjak Kučar

Romana Hunjak Kučar liked this on Facebook.