Sutra u Križevcima počinje ‘Mjesec astronautike’

Mjesec_astronautike_Krizevci_2013_Plakat-finalOd 22. studenog pa sve do 16. prosinca 2013. u Križevcima se održava manifestacija “Mjesec astronautike” u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture te suorganizatora Zajednica tehničke kulture Križevci, Grada Križevaca i Astronomsko astronautičkog društva Zadar. Ova manifestacija s četrdesetgodišnjom tradicijom održavanja ima za cilj popularizaciju astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva kroz tematska predavanja te prigodnu izložbu fotografija. Izložba autora Lozovine, Pavleša i Dijana o razvoju astronautike, od prvih sovjetskih i američkih svemirskih letjelica pa sve do današnjih nevjerovatnih podviga „malih svemirskih divova“, bit će od sutra podstavljena u dvorani restorana Vojarna, gdje je i otvorenje manifestacije u 19 sati. Domaćin manifestacije je Aero klub „Dragutin Novak“ Križevci.

Mjesec_astronautike_Krizevci_2013_Pozivnica– Nakon što smo sa ovom manifestacijom proteklih godina obišli Garešnicu, Zadar, Obrovac, Zagreb, Pulu,Vinkovce, Novu Raču, Rijeku i mnoge druge gradove, a ciljem popularizacije atronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva, stigli smo u Križevce kako bi promovirali astronautiku i zainteresirali mlade naraštaje, a naročito osnovce, za raketnu tehniku i raketno modelarstvo, istaknuo je koordinator manifestacije Ivo Dijan.

Mjesec_astronautike_Krizevci_2013_katalogNa dan otvorenja održat će se prvo od četiri predavanja, na temu „Razvoj astronautike i njen doprinos u istraživanju Marsa“, o čemu će govoriti Dinko Brautović i Zlatko Ciganj iz Akademsko astronomskog društva Rijeka. Drugo predavanje će se održati u četvrtak 28. studenog u isto vrijeme u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijakovečkoga, na temu „Život u orbiti“, a predavač je Goran Nikolašević. Treće predavanje je 2. prosinca u 18 sati u Velikoj vijećnici Grada Križevaca, na temu „Rakete i svemirski brodovi“, o čemu će govoriti poznati astronom Ante Radonić, voditelj planetarija s odjelom astronautike Tehničkog muzeja u Zagrebu. Posljednje, četvrto predavanje predviđeno je za 10. prosinca u 19 sati na istom mjestu, na temu „Bojite li se da vam nebo ne padne na glavu“, o čemu će govoriti poznati hrvatski istraživač meteorita prof.dr.sc. Tihomir Marjanac, izvanredni profesor Geološkog paleontološkog zavoda Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Pčelica Melica
Pčelica Melica

Pčelica Melica liked this on Facebook.

Snježana Hadrović
Snježana Hadrović

Snježana Hadrović liked this on Facebook.

Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.