Blamaža SDP-a – dupli listići u Kalniku, rani ‘fajrunt’ u Đurđevcu…

1378863Unutarstranački izbori SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji pretvaraju se u cirkus – Darko Ledinski, poraženi kandidat, zatražio novo glasovanje u Đurđevcu jer je biračko mjesto zatvoreno u 13 umjesto u 19 sati

Nedjeljni unutarstranački izbori Socijaldemokratske partije u Koprivničko-križevačkoj županiji post-festum počinju ličiti na cirkus lišen demokratske razine kakva se očekuje od te stranke.

Otisak

Doznajemo kako je Darko Ledinski, poraženi kandidat od Milivoja Androlića u utrci za županijskoga šefa SDP-a, podnio prigovor zbog toga što je biračko mjesto u Đurđevcu zatvoreno u 13 sati, iako je trebalo biti otvoreno, kao i sva druga, do 19 sati. U Đurđevcu su glasala tek 35 od 124 člana, što će reći da je veći izlazak mogao presudno utjecati na ukupan rezultat.
Androlić je, prema prvome brojanju, dobio 15 glasova ukupno više od Ledinskoga, no jučer su iz izbornog stožera priopćili kako je potonjemu priznat dodatni glas u Sv. Ivanu Žabnu, pa je razlika smanjena na 14.
No, istodobno je izborno povjerenstvo poništilo svih 20 glasova u Kalniku koji su išli na konto Ledinskoga, i to zbog sumnje u lažiranje.
Zoran Gošek, šef izbornog povjerenstva, kazao je kako je netko uzimao po dva glasačka listića, a to se vidjelo po tome što je otisak s jednoga ostao vidljiv na drugome, pa nije bilo druge nego sve to skupa poništiti.

Predsjedništvo

Time je Androlićeva razlika porasla na 34 glasa. Premalo da bi se “slučaj Đurđevac” mogao zanemariti.
– U utorak smo objavili službene rezultate izbora i od tog trenutka počinje teći 48-satni rok za prigovore. O njima će odlučivati povjerenstvo koje čine članovi predsjedništva stranke – kazao je Gošek.
Kako doznajemo, za unutarstranačke izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji zadužena su trojica članova SDP-ova prdsjedništva – Mirando Mrsić, Davor Bernardić i Vedran Babić. O njihovom pravorijeku ovisit će hoće li se, vjerojatno već u nedjelju, ponoviti izbori u Đurđevcu, a možda i u Kalniku. (VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Pravnik
Pravnik
Pravnik View just now Eto, Knok na službenim stranicama križevačkog SDP-a konačno nakon 6 dana objavio “rezultate” izbora, koje je uslijedilo nakon “ponovnog prebrojavanja” listića od strane komisije u sastavu Gašparović, Vesna Knok i Milka Rađenović. Doznajem da je Knok izgubio sa dva glasa razlike, a žalio se na činjenicu da je glasovao jedan član koji nije smio. U kutiji je bilo 127 listića, 1 je bio nevažeći i Majdak je dobio 64 a Knok 62 glasa. Ova “Lumen komisija” sastavlja zapisnik po kojem navodno treba ponoviti izbore jer je po njima rezultat mogao biti nerješen. E pa pametni moji… Više »
Micek mucasti
Micek mucasti
… kak se ovi dečki kaj su nas nedavno tako milno gledali s plakata kao budući župan i dožupan sad blamiraju, pa nek sad netko reče da narod ne zna izabrati, ovako sramotiti sebe i svoju stranku mogu samo ljudi bez ikakvog morala poput Ledinskog i Knoka. Kreteni jedni, kad ste već toliko nemoralni da ste se i poslije blamaže na lokalnim izborima išli kandidirati, pa ste lijepo popušili izbore, i sada ste na kraju propustili priliku da poslije dva uzastopna izborna poraza odete sa funkcija kao pravi demokrate, časno uzdignute glave… sada ćete kako izgleda otići s brojem 44… Više »
Pravnik
Pravnik

Informacija za Knoka, čujem da Majdak nosi broj 43 … dakle broj 44 ne dolazi u obzir 🙂

jura
jura

da i pitam se samo kaj ovi u SDP-u nemaju za žilete nek ovak neuredni i neobrijani kak ova dvojica na slici “svijetom hodaju”

jura
jura

Ajde, ko da i druge stranke nemaju svoje “Kešere”, čovjek je malo specifičan ali na kraju kada malo bolje pogledaš i tipičan proizvod hrvatske društvene stvarnosti, a to što ga je na izborima podržao Knok nije ništa čudno, dečki su si po svemu tu negdje, samo što Knok ima puno više dionica Radnika od Kešera koje je kupio na pošten način… 🙂

cuma
cuma

Kalničanima ne vjeruj ni kad darove nose!