Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Blamaža SDP-a – dupli listići u Kalniku, rani ‘fajrunt’ u Đurđevcu…

1378863Unutarstranački izbori SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji pretvaraju se u cirkus – Darko Ledinski, poraženi kandidat, zatražio novo glasovanje u Đurđevcu jer je biračko mjesto zatvoreno u 13 umjesto u 19 sati

Nedjeljni unutarstranački izbori Socijaldemokratske partije u Koprivničko-križevačkoj županiji post-festum počinju ličiti na cirkus lišen demokratske razine kakva se očekuje od te stranke.

Otisak

Doznajemo kako je Darko Ledinski, poraženi kandidat od Milivoja Androlića u utrci za županijskoga šefa SDP-a, podnio prigovor zbog toga što je biračko mjesto u Đurđevcu zatvoreno u 13 sati, iako je trebalo biti otvoreno, kao i sva druga, do 19 sati. U Đurđevcu su glasala tek 35 od 124 člana, što će reći da je veći izlazak mogao presudno utjecati na ukupan rezultat.
Androlić je, prema prvome brojanju, dobio 15 glasova ukupno više od Ledinskoga, no jučer su iz izbornog stožera priopćili kako je potonjemu priznat dodatni glas u Sv. Ivanu Žabnu, pa je razlika smanjena na 14.
No, istodobno je izborno povjerenstvo poništilo svih 20 glasova u Kalniku koji su išli na konto Ledinskoga, i to zbog sumnje u lažiranje.
Zoran Gošek, šef izbornog povjerenstva, kazao je kako je netko uzimao po dva glasačka listića, a to se vidjelo po tome što je otisak s jednoga ostao vidljiv na drugome, pa nije bilo druge nego sve to skupa poništiti.

Predsjedništvo

Time je Androlićeva razlika porasla na 34 glasa. Premalo da bi se “slučaj Đurđevac” mogao zanemariti.
– U utorak smo objavili službene rezultate izbora i od tog trenutka počinje teći 48-satni rok za prigovore. O njima će odlučivati povjerenstvo koje čine članovi predsjedništva stranke – kazao je Gošek.
Kako doznajemo, za unutarstranačke izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji zadužena su trojica članova SDP-ova prdsjedništva – Mirando Mrsić, Davor Bernardić i Vedran Babić. O njihovom pravorijeku ovisit će hoće li se, vjerojatno već u nedjelju, ponoviti izbori u Đurđevcu, a možda i u Kalniku. (VL)

wpDiscuz