Tomas operiran, čeka ga duga rehabilitacija

Marko_Tomas_ozljeda_Ahilova_tetiva_peta_rehabilitacijaHrvatski reprezentativac i igrač Cedevite Marko Tomas jučer (26.10.2013., op.ur.) je teško ozlijeđen u utakmici protiv Cibone. U jednom napadu proklizala mu je noga i zadobio je tešku rupturu Ahilove tetive desne noge.

Sreća u nesreći je da je klupski liječnik Tomislav Cerovečki specijaliziran upravo za takvu vrstu traume te je bio na utakmici. Tomas je još sinoć hitno operiran upravo od strane Cerovečkog koji je kasnije izjavio kako je sve proteklo u redu.

“Radi se o težoj varijanti rupture Ahilove tetive, nisko dolje, no operativni zahvat prošao je jako dobro. Riječ je o teškoj tjelesnoj ozljedi za vrhunskog sportaša i Tomasu slijedi dug višemjesečni oporavak. Osobno sam ga operirao, uz asistenciju dr. Tomislava Vlahovića.”

Križevčanin je nakon prospavane noći i urađenog zahvata boljeg raspoloženja te zvuči optimistično:

“Želim se svima zahvaliti na brojnim porukama potpore koje mi puno znače. Sada ću se fokusirati na što brži oporavak koji će sigurno biti težak, ali što je tu je. Dogodilo se što se dogodilo i od toga ne mogu pobjeći. Nevjerojatno da mi se to dogodilo odmah nakon mog povratka na parket nakon izostanka s Eurobasketa. Što reći, nemam sreće. Ali, kažem, znam kakva je procedura, znam da me čeka mukotrpna rehabilitacija i od toga ne mogu pobjeći.”

Sportski direktor kluba Matej Mamić zaželio je sreću svom igraču te rekao kako će puno nedostajati. Također je najavio kako će klub reagirati i uskoro dovesti novog igrača.

Nesretni slučaj na utakmici pogodio je i Nevena Spahiju, bivšeg Markova trenera u Fenerbahčeu. Svjestan je kako je ova ozljeda posljedica one zadobivene na pripremama reprezentacije i kako je igrač trebao preskočiti okupljanje. Sam Tomas zbog načetosti ozljedama i nakupljenog umora prije ljeta se nećkao oko nastupa, ali na nagovor izbornika i sadašnjeg klupskog trenera Jasmina Repeše je ipak popustio.

Nažalost, krivo je procijenio iako je imao najbolju namjeru. Tijelo ponekad jednostavno prestane slušati, a sportaši su također ljudi od krvi i mesa. Stoga nekad i ne treba osuđivati poteze reprezentativaca ako propuste koje veliko takmičenje. Moderni sport je surov, a ritam ubitačan. Njima je isto kao i svakom čovjeku zdravlje najbitnije pa i ne čudi jučerašnja izjava vruće glave kako mu je karijera gotova.

Portal Crošarka želi mu prvenstveno zdravlje, a svi se nadamo da ćemo ga još gledati na terenu s narančastom loptom. Sretno! (crosarka.com)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.