Bez novca iz EU, proračun oko 62 milijuna kuna

Hrvatska_EU_Europska_unija_KriževciKRIŽEVCI – Zajedno s lanjskim prijedlogom ovogodišnjeg gradskog proračuna, u križevačkoj lokalnoj upravi prošloga su prosinca usvojene i projekcije financijskog poslovanja za iduće dvije godine, pa je poznat okvir u koji treba posložiti želje za 2014-tu.
– Mi tu nemamo nikakvih nepoznanica, u principu u toj projekciji smo predvidjeli približno ono što nas čeka i mi ćemo na tome i ostati; izvorni proračun bit će negdje oko 62 milijuna kuna, bez novca iz euro projekata, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

Za sad se očekuje da će sudjelovanje u prekograničnim projektima donijeti desetak milijuna kuna, no ako na natječajima za strukturne euro fondove prođe projekt Razvojnog centra i tehnološkog parka u hangarima bivše vojarne, čije projektranje sada traje a s 800 tisuća kuna plaća ga Ministarstvo regionalnog razvoja, križevački proračun izgledao bi bitno drugačije.
– Onda bi bio potreban rebalans jer se tu radi o projektu teškom oko 25 milijuna kuna, što bi onda sigurno povećalo gradski proračun, ali ako neće biti 2014-te, bit će 2015-te, vjeruje Hrg.

Hrg stoga očekuje da u idućim godinama proračun dosegne svotu od stotinjak milijuna kuna, u čemu bi više od 30% novca bilo iz Unije.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.