Vlakom iz Koprivnice do Zagreba za 43 minute

Karte_na_pregled_Ivan_Ivanovic_kolumna_Krizevcancije_HZ_Hrvatske_zeljezniceZAGREB – Traje projektiranje obnove postojeće željezničke pruge i izgradnje 2. kolosijeka na dionici od Križevaca do granice s Mađarskom. Na međunarodnom natječaju posao za dionicu od Botova do Koprivnice dobili su španjolski projektanti, za trasu Koprivnica-Križevci poljski, a troškove projektiranja financiraju euro fondovi. Planiranje ogromnog zahvata u prostoru bio je razlog nedavnog okupljanja u Koprivnici predstavnika HŽ Infrastrukture, savjetnika i projektanata, te županijskih službi i lokalnih samouprava kroz koje se proteže trasa.
– Postojeći je potrebno modernizirati, a ovaj novi je predviđen za brzine 160 km/h. Dakle, Križevci budu na negdje 25, a Koprivnica na 43 minute do Zagreba. To su novi elementi u prostoru, novi elementi u gospodarstvu, daleko bolji uvjeti za život u ovom našem kraju, sažeo je o izradi projekata koji bi trebali biti gotovi do kraja iduće godine ravnatelj županijskoga Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović.

Rokovi kažu da će do kraja godine biti gotov idejni projekt, te bi uslijedilo traženje lokacijske dozvole. Nakon izrade projektne dokumentacije 2014-te, građevinska dozvola i sve potrebne studije uslijedili bi tijekom 2016., te bi počeli radovi. Kao i izradu projektne dokumentacije, obnovu starog i izgradnju drugog kolosijeka financirat će euro fondovi, a ulaganje vrijedno oko 280 milijuna eura trebalo bi završiti 2020. godine. Drugi kolosijek, gušći promet vlakova i njihove znatno veće brzine tražit će prilagodbu križanja s cestama, izgradnju brojnih pod i nadvožnjaka, premještanje nekih želježničkih kolodvora, a jedan od preduvjeta za sve to je i izmjena prostornih planova Županije i lokalnih samouprava na pružnom pravcu.(RKC)

Vezano
10 komentara

Komentari su zatvoreni.