Križevački gimnazijalci pomažu pesekima u koprivničkoj Ottovoj kućici

zapese01Zahvaljujući maru križevačkih gimnazijalaca, posebno članova Biološke grupe, “štićenici” azila za napuštene pse Ottova kućica kod Koprivnice dobili su nove “porcije” hrane. Mladi biolozi su, naime, na Svjetski dan zaštite životinja u petak 4. listopada u školi predstavili prigodne panoe sa slikama i porukama u vezi ugroženih i zaštićenih životinjih vrsta, a svi su gimnazijalci i profesori tijekom školskih odmora toga dana mogli u jednoj učionici pogledati i spotove vezane uz zaštićene i izumrle životinje.

otto pesekUčenici su svojom edukativno-promotivnom akcijom uz Svjetski dan životinja prikupili 421 kunu, čime su kupili oko 60 kilograma za pse u Ottovoj kućici i barem malo pomogli azilu.
– Time smo ukazali na važnost odgovornoga ponašanja prema kućnim ljubimcima i problemu napuštanja pasa – kazala je voditeljica Biološke grupe, prof. Gordana Pintarić-Kovač.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHranu za koprivničke peseke preuzet će u ponedjeljak u križevačkoj Gimnaziji voditelj azila, dr. Ratko Juršetić, koji će tom prilikom održati i predavanje o zoonozama i funkcioniranju azila.
– Vjerujemo da ćemo potaknuti ljude koji žele kućnog ljubimca da se odluče na udomljavanje pasa – poručili su križevački gimnazijalci.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Snježana Crnčić
Snježana Crnčić

Snježana Crnčić liked this on Facebook.

Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Maja Međimorec
Maja Međimorec

Maja Međimorec liked this on Facebook.

Anna Sirrah
Anna Sirrah

Anna Sirrah liked this on Facebook.

Pčelica Melica
Pčelica Melica

Pčelica Melica liked this on Facebook.