Ultimate magazine theme for WordPress.

Još se ne zna tko će bivšu sinagogu preurediti u Turistički centar

sinagogaKZNedostatak novca glavna je prepreka na putu ostvarenja želja i planova svih vrsta i gotovo svima, pa tako i lokalnim samoupravama, no dogodi se koji put da novac nije u pitanju, a put do željenog cilja ipak nije baš jednostavan. Takav je slučaj s preuređenjem nekadašnje križevačke sinagoge u novo sjedište tamošnje Turističke zajednice, za što su euri osigurani u Križevcima odobrenom prekograničnom IPA projektu Turizam bez granica. Europski projekt i novac tražili su i provođenje natječaja za izvođače radova po europskim pravilima, no prvi pokušaj nije uspio, kaže gradonačelnik Branko Hrg.
– Natječaj je bio raspisan i proveden je; trajao je 60 dana po standardima EU. Nažalost, nismo mogli izabrati izvođača radova; jedan, koji je na vrijeme predao ponudu prekoračio je planirani iznos sredstava, a drugi zainteresirani izvođač zakasnio je jednu minutu u predaji ponude. Znate, pravila su jasna – ako piše do 12 sati, to je do 12 sati, ne možeš doći u 12,01 sati.
Iako je novi natječaj odmah objavljen, teško da će se ove godine uspjeti napraviti značajniji dio višemilijunskog posla na zgradi iz 1895. godine.
– Očekujemo da će se sada malo ozbiljnije tome pristupiti i da će se izvođači pojaviti. Moramo čekati 60 dana od objave natječaja, nakon toga, vjerujemo, da ćemo imati dovoljno ponuđača da možemo nekoga izabrati u okviru sredstava koja su osigurana, nada se Hrg.
Nakon isteka trajanja natječaja i odabira još treba pričekati i žalbene rokove i rješavanje mogućih prigovora, tako da kaže Hrg, potpisivanje ugovora s odabranom tvrtkom realno za očekivati krajem studenoga. Projekt time nije ugrožen, jer je provedba predviđena tijekom dvije godine, no ipak je šteta gubitka vremena i rokova koji su zacrtali da novi Turistički informativni centar bude završen do idućega Spravišća. S drugim euro projektom, uspostave vinske ceste u Prigorju, u Križevcima imaju više sreće pa će ovih dana početi jedan od njime zacrtanih poslova, izgradnja ceste i parkirališta kod jezera Čabraji.

Možda vam se svidi
Zdenka Schneider
Zdenka Schneider

Zdenka Schneider liked this on Facebook.

Snježana Hadrović
Snježana Hadrović

Snježana Hadrović liked this on Facebook.

nakostrijeshena
nakostrijeshena

Turistički informativni centar. U Križevcima, gdje svaka dobra inicijativa pada u vodu. Gdje treba najezda zmajeva, kao kod Tolkiena, da sve sprže i da se krene ispočetka. Ovi o turizmu znaju kao i magarac o daktilografiji. Meni se od njihove logike kosa diže na glavi. Ova sinagoga je trebala biti sinagoga, nek se mole nekakvom bogu, a ne da ova mafija krade preko toga.

Aspro
Aspro

Ma nisu lokalni plejeri uopće u ovoj igri.Znas se da vanzemaljci u zadnje vrijeme pikiraju na sve moguće i nemoguće “obrtaje” kapitala u Križevcima….Ko ima mudo da kritizira hrvatskog premijera,taj može i radit kaj hoće i biti u stranci koju si sam odabere a bez obzira na to koja ga stranka plaća.

Djole
Djole

Hrg je glavni hdzovac.Katavić je samo interesna figura.