Još se ne zna tko će bivšu sinagogu preurediti u Turistički centar

sinagogaKZNedostatak novca glavna je prepreka na putu ostvarenja želja i planova svih vrsta i gotovo svima, pa tako i lokalnim samoupravama, no dogodi se koji put da novac nije u pitanju, a put do željenog cilja ipak nije baš jednostavan. Takav je slučaj s preuređenjem nekadašnje križevačke sinagoge u novo sjedište tamošnje Turističke zajednice, za što su euri osigurani u Križevcima odobrenom prekograničnom IPA projektu Turizam bez granica. Europski projekt i novac tražili su i provođenje natječaja za izvođače radova po europskim pravilima, no prvi pokušaj nije uspio, kaže gradonačelnik Branko Hrg.
– Natječaj je bio raspisan i proveden je; trajao je 60 dana po standardima EU. Nažalost, nismo mogli izabrati izvođača radova; jedan, koji je na vrijeme predao ponudu prekoračio je planirani iznos sredstava, a drugi zainteresirani izvođač zakasnio je jednu minutu u predaji ponude. Znate, pravila su jasna – ako piše do 12 sati, to je do 12 sati, ne možeš doći u 12,01 sati.
Iako je novi natječaj odmah objavljen, teško da će se ove godine uspjeti napraviti značajniji dio višemilijunskog posla na zgradi iz 1895. godine.
– Očekujemo da će se sada malo ozbiljnije tome pristupiti i da će se izvođači pojaviti. Moramo čekati 60 dana od objave natječaja, nakon toga, vjerujemo, da ćemo imati dovoljno ponuđača da možemo nekoga izabrati u okviru sredstava koja su osigurana, nada se Hrg.
Nakon isteka trajanja natječaja i odabira još treba pričekati i žalbene rokove i rješavanje mogućih prigovora, tako da kaže Hrg, potpisivanje ugovora s odabranom tvrtkom realno za očekivati krajem studenoga. Projekt time nije ugrožen, jer je provedba predviđena tijekom dvije godine, no ipak je šteta gubitka vremena i rokova koji su zacrtali da novi Turistički informativni centar bude završen do idućega Spravišća. S drugim euro projektom, uspostave vinske ceste u Prigorju, u Križevcima imaju više sreće pa će ovih dana početi jedan od njime zacrtanih poslova, izgradnja ceste i parkirališta kod jezera Čabraji.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Zdenka Schneider
Zdenka Schneider

Zdenka Schneider liked this on Facebook.

Snježana Hadrović
Snježana Hadrović

Snježana Hadrović liked this on Facebook.

nakostrijeshena
nakostrijeshena

Turistički informativni centar. U Križevcima, gdje svaka dobra inicijativa pada u vodu. Gdje treba najezda zmajeva, kao kod Tolkiena, da sve sprže i da se krene ispočetka. Ovi o turizmu znaju kao i magarac o daktilografiji. Meni se od njihove logike kosa diže na glavi. Ova sinagoga je trebala biti sinagoga, nek se mole nekakvom bogu, a ne da ova mafija krade preko toga.

Aspro
Aspro

Ma nisu lokalni plejeri uopće u ovoj igri.Znas se da vanzemaljci u zadnje vrijeme pikiraju na sve moguće i nemoguće “obrtaje” kapitala u Križevcima….Ko ima mudo da kritizira hrvatskog premijera,taj može i radit kaj hoće i biti u stranci koju si sam odabere a bez obzira na to koja ga stranka plaća.

Djole
Djole

Hrg je glavni hdzovac.Katavić je samo interesna figura.