Počeo prvi Memorijalni turnir Anto Krnjić

Krnjic sah01Partijama 1. i 2. kola počeo je u Križevcima Memorijalni šahovski turnir Anto Krnjić, kojeg priređuje Šahovski klub Križevci, u spomen i u čast jednog od svojih utemeljitelja i respektabilnih igrača, preminulog 5. listopada prošle godine u 78. godini.

Na turniru sudjeluju vrlo jaka šahovska imena, što dokazuje i prosječni rejting od 2070, a igra osam igrača, koji će igrati sedam kola Bergerovim sustavom. Tempo igre je 90 minuta, uz 30 sekundi za svaki potez.

Krnjic sah 02Zamisao turnira, kako kaže majstorski kandidat Marijan Belani, bila je odati poštovanje šahistu, bio je udarna treća ploča kluba, i u 40 godina bavljenja tim sportom u Križevcima ostavio snažan pečat, kao inicijator susreta i turnira.
– Bio je sveprisutan i zaslužuje takvu počast, koju mu odaju “suborci” – kaže Belani, napominjući da će turnir biti zajednički turnir ŠK Križevci i ŠK Žabno, za koje je Krnjić nastupao. Najavljen je solidan turnir na kojem će se moći osvajati, ali i gubiti, rejting bodovi.
Rezultati 2. kola:
Bjeličić – Garac 1:0, Šanta – Martić 1:0, Radić – Belani 1:0, Martić – Bertusi – odgođeno. Trenutačno vodi nacionalni majstor Robert Šanta, s 2 boda. U subotu 7. rujna od 17 sati u prostoru ŠK Križevci, u gradskoj sportskoj dvorani, igra se 3., a dan kasnije od 10 sati i 4. kolo ovoga Memorijalnog turnira.

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. roda piše:

    Svaka cast majstore, pokoj ti dusi i pobjedi Petra gore na nebu,. 😉

  2. Aspro piše:

    Pohvale inicijatorima ovog turnira u čast osobi koju sam imao prilike upoznati!Sjajan čovjek kojeg se rado sjetim.

Komentari su zatvoreni.