Križevčanka Ana Jelenčić seli u španjolsku ligu – potpisala za Sporting Huelvu

Hrvatska nogometna reprezentativka Ana Jelenčić prešla je iz norveškog Avaldsnesa u španjolskog prvoligaša Sporting iz Huelve te će zaigrati u jednoj od najjačih ženskih liga svijeta.

“Uvijek sam obožavala stil igre u Španjolskoj. Ovo mi je izazov, nisam mogla propustiti priliku za doći ovdje. želim pokazati što klub i ja možemo napraviti zajedno, učit ćemo jedno od drugoga”, rekla je 25-godišnja Jelenčić prilikom

Na predstavljanju u Huelvi bila je upitana i da predstavi svoje igračke karakteristike, ali je skromno dodala: “Ne volim govoriti sama o sebi, vi ćete me prosuđivati. No mogu obećati da ću dati sve od sebe na terenu. Nadam se da će moj nogomet biti tehnički dobar, brz i gledljiv. Dajmo si vremena i sve će biti dobro”.

Inače, Ana Jelenčić je rođena 1994. u Koprivnici, odrasla je u Križevcima gdje je i nogometno stasala u ŽNK Plamen. Vrijedi spomenuti kako je u svojoj karijeri igrala, između ostalih, za Dinamo Zagreb te poljski Gornik. Za reprezentaciju Hrvatske debitirala je 2011. godine te je dosad upisala 17 nastupa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.