Rukometna smotra mogla bi donijeti 10 tisuća noćenja

Rukomet_sport_loptePODRAVINA I PRIGORJE – Velike su šanse da Koprivničko-križevačka županija doista iduće godine bude domaćin Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva za žene, izvijestio je zamjenik župana Ivan Pal potvrdivši nastavak priče iz lipnja i dogovore s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza.
– Dugo godina čekamo mi u županiji, u Koprivnici ali i ostalim našim sredinama, u ostala dva grada nešto tako veliko, nikada na ovim prostorima ništa takvo nije održano. Ja mogu s dosta velikom sigurnošću ustvrditi da ćemo to uspjeti dobiti i organizirati, jer u vrlo čvrstim smo kontaktima, najavio je dožupan Pal.

Veli da je inspekcija Međunarodne rukometne federacije obišla tri dvorane, koje su u Križevcima i Đurđevcu u sastavu osnovnih škola, a u Koprivnici Gimnazije ‘Fran Galović’, te da su utvrđeni tek manji nedostaci. A što bi značilo domaćinstvo tako velike smotre prilično zorno govore podaci o broju noćenja.
– Samo relacije radi, puno puta čitamo u novinama o nezadovoljstvu koje svi skupa izražavamo brojem noćenja koji imamo u županiji. Na ovaj način, samo ovim projektom dobili bismo 10 tisuća noćenja u 14 dana ili u tri tjedna. Evo, samo taj podatak jasno govori o tome kakav je to zalogaj i za gospodarstvo, naveo je dožupan.

Puno značenje brojka od desetak tisuća noćenja ima u usporedbi s ukupnim lanjskim rezultatom; u podravsko-prigorskim smještajnim kapacitetima 2012-te bilo je gotovo 32 tisuće noćenja, pa bi ova sportska priredba činila skoro trećinu godišnjeg učinka. Također, značajno bi bio premašen i broj od 15620 gostiju koji su lani posjetili naš kraj. Hoće li do takvim dobrih vijesti i doći znat će se uskoro kaže Pal, jer trebali bi se okupiti predstavnici gradova, Županije i Rukometnog saveza, staviti na stol troškovnike i dogovoriti hoće li se svjetska smotra mladih rukometašica dogoditi u našem kraju.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara

Komentari su zatvoreni.