Rukometna smotra mogla bi donijeti 10 tisuća noćenja

Rukomet_sport_loptePODRAVINA I PRIGORJE – Velike su šanse da Koprivničko-križevačka županija doista iduće godine bude domaćin Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva za žene, izvijestio je zamjenik župana Ivan Pal potvrdivši nastavak priče iz lipnja i dogovore s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza.
– Dugo godina čekamo mi u županiji, u Koprivnici ali i ostalim našim sredinama, u ostala dva grada nešto tako veliko, nikada na ovim prostorima ništa takvo nije održano. Ja mogu s dosta velikom sigurnošću ustvrditi da ćemo to uspjeti dobiti i organizirati, jer u vrlo čvrstim smo kontaktima, najavio je dožupan Pal.

Veli da je inspekcija Međunarodne rukometne federacije obišla tri dvorane, koje su u Križevcima i Đurđevcu u sastavu osnovnih škola, a u Koprivnici Gimnazije ‘Fran Galović’, te da su utvrđeni tek manji nedostaci. A što bi značilo domaćinstvo tako velike smotre prilično zorno govore podaci o broju noćenja.
– Samo relacije radi, puno puta čitamo u novinama o nezadovoljstvu koje svi skupa izražavamo brojem noćenja koji imamo u županiji. Na ovaj način, samo ovim projektom dobili bismo 10 tisuća noćenja u 14 dana ili u tri tjedna. Evo, samo taj podatak jasno govori o tome kakav je to zalogaj i za gospodarstvo, naveo je dožupan.

Puno značenje brojka od desetak tisuća noćenja ima u usporedbi s ukupnim lanjskim rezultatom; u podravsko-prigorskim smještajnim kapacitetima 2012-te bilo je gotovo 32 tisuće noćenja, pa bi ova sportska priredba činila skoro trećinu godišnjeg učinka. Također, značajno bi bio premašen i broj od 15620 gostiju koji su lani posjetili naš kraj. Hoće li do takvim dobrih vijesti i doći znat će se uskoro kaže Pal, jer trebali bi se okupiti predstavnici gradova, Županije i Rukometnog saveza, staviti na stol troškovnike i dogovoriti hoće li se svjetska smotra mladih rukometašica dogoditi u našem kraju.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Snježana Hadrović
Snježana Hadrović

Snježana Hadrović liked this on Facebook.

Romana Hunjak Kučar
Romana Hunjak Kučar

Romana Hunjak Kučar liked this on Facebook.

Mirjana Hrlec
Mirjana Hrlec

Mirjana Hrlec liked this on Facebook.