Za poljoprivrednike šest vrsta potpora

Plastenici_Segeta_DonjegKRIŽEVCI – Iz križevačke gradske uprave uputili su javne pozive za korištenje šest vrsta poljoprivrednih potpora, na koje se zainteresirani mogu javiti do kraja studenoga ili do iskorištenja rezerviranih iznosa. Potpore za poticanje eko-proizvodnje i za korištenje uzgojno vrjednijeg genetskog materijala u stočarstvu dodjeljujuu se u visini 50% ukupno prihvatljivih troškova, dok one za pomoć pri udruživanju u zadruge ili klastere može ovisno o namjeni iznositi od 10 do 50%.

Iz križevačkog gradskog proračuna bit će podržani i projekti stvaranja zajedničkih prerađivačkih kapaciteta; za izradu dokumentacije za njihovu gradnju, te za nabavu strojeva i opreme dodjeljuje se potpora u visini polovine prihvatljivih troškova ili do najvišeg iznosa od 25.000 kuna po pojedinom prijavitelju.

Potporama za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na tržnicama gospodarstvima će se pomagati plaćanje troškova najma prodajnih prostora, a najviši iznos po korisniku bit će 5.000 kuna. Također, želi se potaknuti poljoprivredna gospodarstva na osiguravanje usjeva i nasada od elementarnih nepogoda i drugih rizika; ta će pomoć pokrivati četvrtinu ukupnih troškova ili do 5.000 kuna po prijavitelju.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.