PORA počela pripreme za izradu županijske razvojne strategije

Zupanijska_razvojna_strategija_PORAKOPRIVNICA – Unatoč vremenu godišnjih odmora u Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja započeli su pripreme za izradu strateškog dokumenta, županijske Razvojne strategije za razdoblje od idućih šest godina. Iz nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i eurofondova izradu su naputkom smjestili u vrijeme od rujna pa idućih godinu dana.
– Mi ćemo sada oformiti radnu grupu jer je to prije svega jedan veliki timski rad, prikupljamo početne podatke koji su potrebni za osnovnu analizu, koja će se raditi tijekom ove godine, znači analiza stanja, rekla je ravnateljica Melita Birčić.

Uz suradnju partnera i javnosti slijedi izrada podrobne analize, u ožujku će se odrediti strateški ciljevi, do svibnja prioriteti i mjere, a u 6. i 7. mjesecu bit će izrađeni financijski okvir strategije i mehanizmi kojima će se provoditi, te bi s rujnom bio izrađen prvi prijedlog županijske Razvojne strategije za razdoblje do 2020-te. Važno je i što će u istom vremenu trajati izrada sličnog nacionalnog dokumenta.
– Da će se županijski dokument isto tako raditi u skladu ili paralelno sa strategijom regionalnog razvoja na nacionalnom nivou.

A oba će plana biti usklađena s dokumentom Europa 2020., koji među ostalim propisuje koji će se projekti financirati novcem iz blagajne Unije, što najbolje govori o potrebi i težini naše županijske strategije. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.