Karamarko na braniku interesa: Aktualna vlada najgora je do sada!

Branko_Hrg_Tomislav_Karamarko“Napokon!” kazao je nakon sklapanja sporazuma na duge staze s HSS-om. I Hrg i Karamarko uvjereni su da će ova koalicija biti pobjednička, a zovu i druge da im se pridruže.

– Napokon, HSS je bio neostvarena želja HDZ-a od samog osnutka, riječ je o stranci sa stoljetnom tradicijom, koja je uvijek bila na braniku interesa hrvatske države, izjavio je, vidno zadovoljan predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, nakon što je zajedno s liderom HSS-a Brankom Hrgom potpisao sporazum o trajnoj političkoj suradnji između dviju stranaka.

Atmosferu zadovoljstva u zagrebačkom Novinarskom domu prihvatio je i predsjednik HSS-a, Hrg, a njegova je poruka da je potpisivanje sporazuma između dviju stranaka posao koji će zasigurno obilježiti budućnost Hrvatske.

HDZ i HSS tako su dovršili pregovarački proces koji je potrajao godinu dana. Trebalo je pronaći rješenje za partnerstvo koje neće ponoviti pogreške prijašnjih koalicija, gdje se HSS de facto (i zbog navike trgovanja) utopio u hadezeovu vladu i izgubio osobnost.
U sporazum su stoga ugrađene neke “kočnice” da se takvo što ne bi ponovilo jer takav rasplet ne bi odgovarao dugoročno ni HDZ-u.

HSS, pak, odlukom do koje unutar predsjedništva stranke nisu došli lako (premda na kraju jednoglasno), jer je HSS tradicijski podijeljen između mogućnosti koaliranja ulijevo (SDP) i udesno (HDZ),  nastojat će u strategijskom savezništvu s HDZ-om osigurati ulogu glavnog političkog saveznika i partnera HDZ-u unutar buduće koalicije koja ovim sporazumom postaje i formalno sve bliža.

Pruistupanjem HSS-a Sporazumu, desno-centristička koalicija već okuplja HDZ, HSS, BUZ, HSP “Ante Starčević” i demokršćane Gorana Dodiga. Nitko ne krije da je sljedeći cilj uključivanje još jedna stranke lijevog centra – HSLS-a.
– Odluka HSS-a o ulasku u koaliciju govori o snazi i samosvijesti te stranke, potrebi da se ne trguje, da se ne jurca za sinekurama, izjavio je Karamarko i time potvrdio da će se buduće zajedničke liste raditi dogovorno i na temelju rezultata polučenih na nekoliko proteklih izbora.

Hrg je rekao da je HSS svjestan sebe i svoje snage, a ovaj sporazum “potpisujemo čista srca, s velikom nadom i hrabrošću”, a smatrao je da valja reći i činjenicu da ovim potpisom “HSS prvi put ulazi u predizbornu koaliciju s namjerom suradnje u stvaranju prave demokršćanske i pučke stranke, koja će usuglasiti zajednički program na dobrobit građana”  te da je namjera suradnje stvoriti pravu demokršćansku i pučku struju koja će usuglasiti zajednički program na dobrobit građana. Obećao je i to da HSS ovime “trajno i dugoročno određuje svoj pravac i više neće lutati”.

I Hrg i Karamarko uvjereni su da će ova koalicija biti pobjednička, a zovu i druge da im se pridruže.
– Nova opcija za novo poglavlje Hrvatske, zaključili su. Dvojica su se složila i oko kritike aktualne vlasti, a Karamarko je poručio da je aktualna vlada najlošija do sada.

– Nikad lošiji ljudi nisu hodali Banskim dvorima. Pustimo svjetonazorske atake na hrvatski narod, činjenica je da se svakog mjeseca gasi 15 tisuća radnih mjesta, da se prodaju strateški infrastrukturni objekti i subjekti, rasprodaje se sve što imamo… “Treba zaustaviti devastaciju Hrvatske, od javnih medija, HRT-a pa nadalje” poručio je Karamarko.

Pridružio mu se opet i Hrg te rekao da odluke Vlade o prodaji Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja predstavljaju “rasprodaju i posljednjeg zdravog tkiva”.
Stranke će zajednički izraditi i program koalicije pa će oformiti i zajedničku stručnu skupinu koja će ostvariti takav dogovor. (VL)

20 godina CSF
Vezano
9 komentara
  1. link kao 1000 riječi piše:

    evo kak to radi pravi gradonačelnik, a ne da se naslikava s ovom karikaturom od političara lopovske strane
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/prelog-novootvorena-tvornica-trazi-200-radnika—295669.html

  2. Igor piše:

    Oni će birat, mi koalirat
    Kad završe se izbor moš k**** svirat!!!

  3. lima piše:

    Hss je na zadnjim parlamentarnim izborima dobio, koliko ono, 3% glasova?

  4. link kao 1000 riječi piše:
  5. aa piše:

    E moj Karamarkić, nisi baš u pravu

  6. lima piše:

    Tomislav Karamarko objavio je da HDZ već ima kandidate za jesenske parlamentarne izbore, ili kad god oni bili. Njihova imena ne želi otkriti jer je praksa pokazala kako Hrvatski mediji svakom Hdz-ovcu mogu iskopati barem jednu aferu. Stoga će njihov identitet ostati tajan sve do završetka izbora, a predstavit će ih tek pri preuzimanju vlasti u Hrvatskoj. “Stranačko je vodstvo zaključilo da bi bilo vrlo rizično objaviti identitet naših kandidata jer mediji iz nekog razloga uvijek iskopaju nekoliko afera vezanih uz naše članove. Zato Hdz prvi put u svojoj povijesti ide na blef. Sigurni smo da će građani prepoznati naš program” – rekao je Karamarko. Tako će na izbornim listićima, umjesto imena Hdz-ovih kandidata, stajati pseudonim Hrvat Katolik, što bi trebalo biti dovoljno njihovim biračima, tvrdi Karamarko. Cijela će se kampanja zasnivati na pseudonimu koji će na plakatima biti predstavljen kao bijele siluete s križem oko vrata.

    1. imt 533 piše:

      aspro, ak ti je jadan ovaj grad koji k…. radiš u njemu

  7. Aspro piše:

    Isuse Mili!Sama fotografija govori više od tone teksta tipa-trla baba lan da joj prođe dan….Rekao bih i dva i tri i tjedan ,mjeseci i godina.Kak gradonačelnik ovog jadnog grada stigne vodit brigu o svemu i lizat se s hadezeom?Znam,nikak!Čak i ovaj život u inozemstvu je bolji od onog koji me čeka u RH i to samo zbog trulih političara koje boli već 23. godine za raju koja nije za bolje od njih…..

  8. cuma piše:

    Gori od lošijeg zajedno,,,,imali ste šansu, osam godina zajedno i doveli nas do ove “najgore vlade”,,,seljačići čaak nisu imali potrebu voditi svoj resor, prepustili su to čobanu, sakrili se iza ćoška i čekali egzodus stranke,,,sada bi ponovo, neće moći!

Komentari su zatvoreni.