I Križevci ukinuli naknadu za priključak na vodovod

prikljucak_vodovodKRIŽEVCI – Društvu lokalnih samouprava koje su uskladile svoje odluke sa izmjenama Zakona o vodama pridružili su se i Križevci. Tako je na snagu stupila i najvažnija izmjena, ona o ukidanju naknade za priključke na vodovod.
– Zakon za koji bi onako, na prvi mah mogli reći super, divno, krasno da neće biti više naknade za priključke, ali onda ipak moramo malo stati i reći da nije korektno prema svima onima koji su do sada se priključivali i koji su plaćali naknadu da bi se razvijala mreža za one koji ju nemaju i nije pošteno prema građanima, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Također, oni koji su morali platiti naknadu za priključenje ubuduće će razvoj mreže plaćati još jednom, kroz cijenu vode, naglasio je Hrg i podvukao da ukidanje naknade dolazi baš u vrijeme kada su Križevci kao i mnogi gradovi, pred natjecanjem u euro fondovima za izgradnju preostalog vodovodnog sustava, a u takvim projektima određenim postotkom moraju sudjelovati i lokalne uprave, u kojima će Grad morati sudjelovati s dosta velikim, milijunskim iznosima.

Izmjenama Zakona o vodama uvedene su i druge novosti, poput omogućavanja priključenja na javnu mrežu i objekata za koje traje postupak legalizacije, te prenošenje prijavljivanja prekršaja s lokalne samouprave na komunalne tvrtke. Također, navodi se mogućnost da grupa građana o svojem trošku izgradi vodovodnu mrežu za, primjerice, svoju ulicu, a komunalno poduzeće im to ulaganje vrati tijekom roka do pet godina. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
17 komentara
  1. cuma piše:

    Bilo je i vrijeme,,,interesantno bi bilo istražiti ima li gdje u RH uopće naknada za priključak,,,gradonačelnik poslovično socijalno osjetljiv žali što se to nije prije odradilo,,,,moš mislit!?

  2. Aspro piše:

    Ma nemoj me *ebavat!Kolko smo plaćali telefonski priključak u 80-tima??3 000DEM a sad ga platiš jednu pišljivu bezvrijednu kunu.Neko može više govana pojest nego što misli….

  3. Famiglia piše:

    Meni su u Radniku rekli da pitam Vladu _RH, pa odem ja na internet i gle kaj najdem http://news-bar.hr/politika/vlada-predlaze-osobne-prikljucke-za-bioloski-plin/

  4. CrniPetar piše:

    Ali kad će crveno-crni Radnik (Knok-Habijanec koalicija) ukinuti naknadu za priključenje na plin?!

    1. cuma piše:

      Radnik će još do liberalizacije plinskog tržišta po ugledu na HEP povisiti cijenu svojih usluga,,,oni već godinama briju da je plin u Hrvatskoj prejeftin,,,dakle uskoro očekujemo i njihov salto mortale i po običaju kao ni u HEP-u a ni u Komunalnom nitko neće slomiti vrat!

  5. mrmot piše:

    Ukratko, cijena vode ide gore, dragi moji građani. (Čitaj: j**ali ste ježa)

Komentari su zatvoreni.