Oskari znanja za križevačke učenike i profesore glazbe

AZOO 2013Učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci i njihovi mentori početkom su svibnja nagrađeni Oskarima znanja za uspjehe na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Učenici i studenti glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na 51. državnom Natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa, i njihovi mentori nagrađeni su za izvrstan rad i uspjehe koje su postigli kao solisti, plesači i članovi komornih sastava u školskoj godini 2012/2013. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u svibnju 2013. godine u Zagrebu 85 glazbenih i plesnih prvaka dobilo je priznanje i nagradu, skulpturu akademskog kipara Alema Korkuta. Priznanje su primili učenici Mihaela Hadrović i Ivan Koprić te Tamburaški orkestari i njihovi mentori Zlata Životić, Vice Zirdum i Igor Kudeljnjak.

Zahvalnice za uspješan i ustrajan rad s učenicima i studentima dobilo je 45 mentora, glazbenih i plesnih pedagoga. Priznanja i zahvale uručili su im Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Frano Matušić, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Vera Šutalo, načelnica Sektora za odgojno-obrazovni sustav Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa organizira se s ciljem otkrivanja posebno nadarenih učenika te njihovo usavršavanje u glazbenoj i plesnoj izvedbi, poticanje kreativnosti učenika u glazbenoj i plesnoj izvedbi, motiviranje učenika na integriranje u hrvatsku kulturnu i umjetničku baštinu zbog njihove promidžbe te usmjeravanje prema svjetskim kulturološkim spoznajama.

Vezano
22 komentara
 1. realan piše:

  BRAVO!

 2. krizevciinfo piše:

  Isprike na nepotpunom naslovu, koji je trebao glasiti: “Oskari znanja za križevačke učenike i profesore glazbe”.

  1. Branka Špoljar piše:

   Zahvaljujem na objavi, za ovaj članak i sve ostale kojima pratite rad i aktivnosti Glazbene škole, ali bih ipak molila ako se može naslov ispraviti.
   Zahvaljujem!

Komentari su zatvoreni.