Mlađi vijećnici kao mentori Savjetu mladih

???????????????????????????????KOPRIVNICA – Županijski Savjet mladih raspolagao je lani s proračunom od 70 tisuća kuna, a uspjeli su potrošiti svega 12 i pol tisuća, na žalost ne zbog štedljivog raspolaganja novcem, već zbog nerada. On se ogleda u činjenici da prošli sastav tog tijela, kojem je mandat istekao polovicom prošle godine, zbog neodaziva članova nije se uspio ni jednom okupiti na sjednici. Novi pak sastav Savjeta, osnovan lanjskoga srpnja, s predsjednikom Dariom Carom iz Borja i zamjenicom Martinom Kukec iz Koprivnice, u drugoj polovici godine sastao se čak pet puta.

– Moram iskazati žaljenje što mladi nisu prepoznali važnost ovog tijela i što su tome pristupili po svemu sudeći malo neozbiljno. Ponukana time odlučila sam dati jedan prijedlog, da se na sjednice Savjeta mladih pozovu i županijski vijećnici koji spadaju u tu skupinu, da zajedničkim snagama i idejama podržimo rad savjeta i damo im vjetar u leđa, rekla je županijska vijećnica Irena Jagarinec Ištvanović.

Izložbe, koncerti, tribine samo su dio onoga što čime bi se savjet mogao baviti uz postojeću novčanu potporu županijskog proračuna, zaključila je Jagarinec Ištvanović, a uz vijećničku podršku prijedlogu stručnim službama ostaje provedba. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.