Skupštinari najavili zanimljiv mandat

???????????????????????????????KOPRIVNICA – Novi sastav Županijske skupštine među ostalim slijedi navike i običaje prethodnoga i po načinu razmatranja izvješća o radu župana Darka Korena. Na prvoj radnoj sjednici pred novim vijećnicima našlo se županovo izvješće za drugu polovicu prošle godine, a umjesto HNS-ovog Vjekoslava Mužinića, koji je u prošlom mandatu bio zadužen za ocjene izvješća, sada je oporba predvođena SDP-om imala dva kritičara. Prvi je za govornicu izašao SDP-ov Ivan Knok, inače ubjedljivo najmarljiviji govornik oporbe, te među ostalim zamjerio stručnim službama što su među napravljeno navele i organizaciju izbora najuzornije seoske žene.
– Neću biti zločest, ali kad govorimo o protokolnom dijelu onda se označuju tamo neka imena osoba, ljudi, pa se onda ‘Najuzoritija seoska žena’ spominje dva, tri puta, kao da je to uopće važno u ovom dijelu izvješća.

Župan Koren naravno, smatra poptuno suprotno.
– Ne znam zašto sad imate takvu veliku primjedbu na taj detalj oko tog programa ‘Najuzornije seoske žene’. Ja sam strašno za to i važniji mi je taj program nego sastanak s mnogim političkim autoritetima u ovoj državi.

Vijećnik Mužinć ovoga puta nije bio u vječnoj dvojbi jesu li izvješća preduga ili prekratka, već je među ostalim ponovio jednu tvrdnju koju smo slušali u predizbornoj kampanji.
– Vrijeme kojim je obuhvaćeno ovo izvješće je opterećeno nizom problema, od ukupno loše gospodarske situacije, padova trenda i tako dalje do činejnice da je naša županija došla u zadnje vrijeme maltene do samog dna. Dakle tu si moramo onda odgovoriti temeljem naših programa, a koji bi se onda realizirali kroz sam rad i ovakva izvješća, što poduzimamo da takav trend okrenemo.

Navod da naša županija spada u red najgorih u državi bio je vrlo poticajan županu Korenu.
Takve nebuloze sam čuo prije mjesec i nešto dana u predizbornoj kampanji, a ja bih volio da onda vi to gospodine Muževiću argumentirate. Gdje ste vi to pročitali, na temelju kojih podataka ste vi to zaključili i tako hrabro to iznosite ovdje na sjednici predstavničkog tijela čiji ste član, po onom principu ‘što gore to bolje’ koji vrijedi u predizbornoj kampanji, a to vam je prošlo, ako niste primjetili.

Koren je naglasio da zadnje izvješće o njegovom radu ne odudara previše od prethodnih, no za razliku od tih ovo će vijećnici prihvatiti, jer HSS i HDZ imaju stabilnu većinu. Uz suzdržane oporbene glasove, tako je i bilo. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.