Učenički ‘Mitovi i stvarnost’ u Klubu kulture

PrintU subotu 22. lipnja 2013. u križevačkom Klubu kulture bit će otvorena izložba likovnih radova učenika dviju križevačkih osnovnih škola, Ljudevita Modeca i „Vladimir Nazor“, nastalih na radionici s nazivom „Mitovi i stvarnost“ koja se održavala tijekom svibnja i lipnja. Voditelj radionice, akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić, mlade polaznike je uputio na proučavanje detalja s križevačkih pročelja uglavnom secesijske arhitekture, koji se mogu vidjeti u šetnji gradom, a „predstavljaju pravo malo bogatstvo i skriveno blago motiva“, ističe u predgovoru izložbe profesorica Gordana Juran–Ratković.

„Polaznicima radionice svakako moramo zahvaliti što su otkrili to skriveno blago detalja s križevačkih pročelja. Povezali su ih s bajkama i srednjovjekovnom mitologijom u kojima nalazimo nestvarne (ili nad stvarne) likove zmajeva i sličnih mitoloških bića koja su česti motivi vodoriga na olucima naših krovova,“ opisuje dalje Juran-Ratković, zaključivši da ovi radovi mladih autora kvalitetom i zrelošću likovnog izričaja najavljuju zanimljive godine na križevačkoj likovnoj sceni. Svi su radovi nacrtani u klasičnoj tehnici olovke u kombinaciji s drvenom bojicom. Otvorenje izložbe je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Vezano
2 komentara
  1. Kaja piše:

    Svaka čast Klubu kulture….. Uvjek pokazuju sluh za “opće dobro”….. Mislim da su Križevci dobra sredina, za intelektualni razvoj. Našim mladima, dobre želje za daljnje napredovanje….. To je ujedno i dobra poruka, da cijenimo ono što su nam ostavili? Da svoje zgrade i svoje fasade sačuvamo od devastacije…..

Komentari su zatvoreni.