Mladi ARG-ovci na državnom na Murteru

Članovima Kluba radioorijentacije „Antena“ ZTK Križevci koji su u klupskim aktivnostima stvorili uvjete za natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji (ARG), Zajednica tehničke kulture Križevci omogućila je sudjelovanje u kategorijama 144 i 3,5 MHz prema Kalendaru Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS-a). Danas i sutra im stoga predstoji sudjelovanje na državnom ARG prvenstvu na 144 i 3,5 MHz koje na otoku Murteru organizira HRS i Radio kluba „Kaštilac“ iz Kaštel Gomilice. Ovo je zadnje ovogodišnje ARG natjecanje prema Kalendaru HRS-a koje se boduje za ARG reprezentaciju Hrvatske za 2013. godinu.

Zbrajanjem bodova ostvarenim na državnom ARG prvenstvu i bodova sudjelovanjem na otvorenim ARG natjecanjima prema Kalendaru HRS-a biti će poznati ovogodišnji članovi ARG reprezentacije Hrvatske određene kategorije. Oni koji će steći status hrvatskog ARG reprezentativca u mlađim kategorijama M14, Ž14, M16 i Ž16 nastupit će od 12. do 16. lipnja ove godine na europskom juniorskom ARG prvenstvu „14th European / IARU region 1 Youth ARDF Championship“ u Republici Češkoj.

Ekipa Kluba RO „Antena“ u 2013. godini sudjelovala je na svih pet otvorenih ARG prvenstava utvrđenih u Kalendaru HRS-a koji se boduju za nastup u ARG reprezentaciji Hrvatske za 2013. godinu. U provedenim natjecanjima nastojalo se, kao i proteklih godina, da neki od članova Kluba RO «Antena», posebno osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, stekne bodove i postane član ARG reprezentacije Hrvatske određene kategorije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.