Mladi Križevčani uspješni na prvom međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika

Od 11. do 13. svibnja u talijanskom gradiću Lido di Jesolo održao je veliko finale prvog međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika, u organizaciji predstavnika Londonske gospodarske komore za jugoistočni dio Europe te međunarodne asocijacije Global Input. Od sedmero finalista iz Hrvatske čak troje je bilo iz Križevaca: Ines Tukša, učenica križevačke Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ s mentoricom Irenom Ines Orak te dvoje polaznika Škole stranih jezika „NIKA“ s mentorom Zoranom Lončarićem – Domagoj Tomičević i Luka Premelč.

Tijekom natjecanja na kojem su se provjeravale sposobnosti u čitanju, slušanju, pisanju i usmenom izražavanju, mladi Križevčani su bili vrlo uspješni: Ines Tukša je u kategoriji HIPPO 4 zauzela visoko 5. mjesto u ukupnom poretku s 88,52% bodova, Luka Premelč je u HIPPO 5 zauzeo odlično 6. mjesto s 82,78% bodova, dok je Domagoj Tomičević u HIPPO 2 bio odličan 8. s 90,56% riješenog testa. Budući da su pisali višu razinu ispita od one za koju su prijavljeni, svo troje sudionika će dobiti međunarodno priznate diplome o poznavanju engleskog jezika za spomenute stupnjeve jer su točno riješili više od traženih 50% ispita.

U izlučnom krugu ovog velikog međunarodnog natjecanja sudjelovalo je 4.500 učenika osnovnih i srednjih škola te škola stranih jezika, u dobi od 10 do 19 godina, iz 8 zemalja: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Italije. Učenici su bili raspoređeni u pet kategorija, ovisno o dobi, a samo osam najboljih je ušlo u veliko finale.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.